Quantcast

Draudikai galės teikti ne visą informaciją apie nereikšmingas investavimo priemones

Lietuvos banko valdyba pakeitė Investicinio gyvybės draudimo turto reikalavimus, siekdama sumažinti administracinę naštą investicinį gyvybės draudimą vykdantiems draudikams ir praplėsdama investavimo objektų, į kuriuos gali būti investuojamas investicinio gyvybės draudimo turtas, sąrašą.

Nustatyta, kad draudikai, kiekvienais metais rengdami investicinio gyvybės draudimo turto ataskaitas, gali neteikti detalios informacijos apie tas investicines priemones, kurių dalis, palyginti su visu investavimo krypties investicinio gyvybės draudimo turtu, sudaro nereikšmingą dalį – mažiau nei 0,5 proc.

Kaip praneša Lietuvos bankas, informacija apie nereikšmingą dalį sudarančias investicines priemones bus pateikiama pagal nustatytas investicinių priemonių grupes, nurodant tik jų suminę bendrą rinkos vertę eurais ir jų bendrą dalį, palyginti su visu investavimo krypties turtu, procentais.

Galimų investicinio gyvybės draudimo turto investavimo objektų spektras praplėstas numatant galimybę investuoti į struktūrines investicines priemones, atitinkančias Lietuvos banko nustatytus reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių