Quantcast

Didžiųjų savivaldybių įmonių apyvarta pernai susitraukė, tačiau pelnas mažėjo tik Vilniaus įmonėse

  • Teksto dydis:

Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių savivaldybėms priklausančių įmonių apyvarta pernai sumažėjo 17,5 proc., rodo atvirų duomenų platformoje „Abalt“ prieinamos naujausios įmonių finansinės ataskaitos.

Labiausiai apyvarta sumažėjo Vilniaus miesto įmonėse – 24 proc., mažiausiai kritimą pajautė Klaipėdos bendrovės – 2 proc. Bendrai didžiųjų savivaldybių valdomos įmonės uždirbo 18 proc. mažiau pelno nei 2019 m. Pelno rodikliai labiausiai krito Vilniaus savivaldybės įmonėse – visų kitų didžiųjų savivaldybių įmonės bendrai paėmus dirbo pelningiau nei 2019 m. Klaipėdos ir Šiaulių savivaldybių įmonės pelno uždirbo po pusantro karto daugiau, Panevėžio įmonės – 14 proc., Kauno – 12 proc. daugiau nei 2019 m.

„Valstybė ir savivaldybės, reikalaudamos skaidrumo ir atskaitomybės iš privačių verslo subjektų, turėtų rodyti pavyzdį ir reikalauti iš savo valdomų įmonių kurti didesnį skaidrumą rinkoje. Pavyzdžiui, kol kas sunku vertinti Vilniaus savivaldybės valdomų įmonių rezultatus, nes tik 6 iš 11 Vilniaus savivaldybės valdomų įmonių šiuo metu jau yra pateikusios savo finansines ataskaitas, – sako finansinius savivaldybių įmonių rezultatus fiksuojančios „Abalt“ vadovė dr. Gerda Jurkonienė. – Pareigingiausios yra Kauno ir Panevėžio įmonės – jų 2020 m. jų ataskaitas Registrų centrui jau galima rasti „Abalt“ platformoje ir pamatyti, kaip joms pernai sekėsi“.

Įmonės savo finansines ataskaitas Registrų centrui turėjo pateikti iki gegužės 31 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių