Quantcast

Didžiųjų miestų savivaldybės kol kas nepriima sprendimų dėl šildymo sezono pabaigos

Didieji miestai kol kas nepriima sprendimų dėl centralizuoto šildymo sezono pabaigos.

„Kol kas konkrečių sprendimų nėra, sekame temperatūras. Šildymo sezonas yra pabaigtas švietimo įstaigose, kurios nebedirba. Kelios yra ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kurios dirba, tai ten minimaliu režimu (šildoma. – ELTA). Kiekvienas daugiabutis individualiai gali priimti sprendimą ir šilumos punktuose šildymo sezoną pabaigti, bet centralizuoto iš miesto pusės (sprendimo. – ELTA) kol kas nėra, nes kitą savaitę matome naktimis minusinę temperatūrą“, – Eltai sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis nurodė, kad gyventojams nenorima sukelti diskomforto, atsižvelgiant į tai, kad jie šiuo metu laiką leidžia namuose.

„Nors dienos metu pakankamai šilta, tačiau naktimis temperatūra vos pakyla virš 0. Stebime orų prognozes ir matome, jog šventinį savaitgalį žadamas atšalimas“, – komentare Eltai nurodė R. Endrikis.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausioji specialistė Diana Gerasimovienė sakė, kad sprendimas dėl šildymo sezono pabaigos galėtų būti svarstomas priešpaskutinę mėnesio savaitę.

„Šiandien įvertinus artimiausias oro prognozes, matome, kad galėtų būti 19 dieną apie 9 laipsnius šilumos temperatūros vidurkis ir paskui jau šiltėja. Tai manome, kad kitos savaitės pabaigoje, dar kitos savaitės pradžioje, 19–20 dienomis (galėtų būti svarstoma šildymo sezoną nutraukti. – ELTA)“, – sakė D. Gerasimovienė.

Savivaldybių organizuojamas šildymo sezonas paprastai baigiasi balandžio antroje pusėje. Gyventojai patys gali nuspręsti dėl pastatų šildymo pabaigos, suderinę tai su šilumos tiekėju ir jei nepažeidžiamos higienos normos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O man labai patiko

O man labai patiko portretas
Iš tiesų pensininkas - ne amžius, o diagnozė.

Šilumininkui

Šilumininkui portretas
Žiegždriai tai ta vieta kur būsi pamaitintas šiltai aprengtas ir nieko tau betrūks bei gausi vaistų kad geriau dirbtų smegenys ,žinoma jei tų jų turi.

Romualdas šilumininkui

Romualdas šilumininkui portretas
Šilumininke į Žiegždrius pats laikas.Ten manau laukiamas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių