Quantcast

Derybos dėl minimalios algos didinimo – jau netrukus

Vyriausybę, dalį darbdavių ir profsąjungų suburianti Trišalė taryba šią savaitę svarstys, kiek didinti minimalią algą (MMA). Vyriausybė ir darbdaviai sutinka, kad ji didėtų iki 420 eurų MMA, tačiau profesinės sąjungos bandys išsikovoti didesnę sumą.

Lietuvos bankas gegužės viduryje Trišalės tarybos posėdyje pasiūlė, kad MMA nuo kitų metų pradžios turėtų didėti 20 eurų – iki 420 eurų.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė BNS sakė, kad toks pasiūlymas yra per menkas, todėl profsąjungų vadovai pirmadienį nuspręs, kiek siūlys didinti MMA.

„Mes galvojame, kad tas 420 eurų per mažai. Tarsimės dar vieną kartą pirmadienį“, – tvirtino G. Gruzdienė.

Tuo metu Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Jonas Guzavičius BNS sakė, jog darbdaviai ketina palaikyti 420 eurų siūlymą.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktoriaus Kęstučios Zauros, Vyriausybė irgi palaiko 420 eurų padidinimą.

Pernai Trišalė taryba nusprendė, kad MMA turi būti 45-50 proc. vidutinės algos, o konkretus santykis bus lygus keturių didžiausią santykį turinčių Europos Sąjungos (ES) šalių vidurkiui, tačiau turės išlaikyti 45-50 proc. ribą.

Lietuvos banko siūlymu, 420 eurų alga sudarytų 47,3 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

Gegužės viduryje Trišalės tarybos pirmininkas ir darbuotojų atstovas Artūras Černiauskas žurnalistams sakė, jog birželio 12 dieną darbdavių ir darbuotojų atstovai ateis su savo pozicijoms, tačiau galutinis sprendimas negalės nukrypti nuo 45-50 proc. ribos – BNS skaičiavimais, tai būtų tarp 400 ir 444 eurų.

Pernai MMA buvo padidinta 20 eurų iki 400 eurų.

Nuo praėjusių metų vidurio įsigaliojęs naujasis Darbo kodeksas numato, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Kainos euro = euro minimumas 700/800€ men y rankas

to LKL

to LKL portretas
Kainos didėję ir be Euro įvedimo. Didėjant infliacijai, dirbantiesiems algas po truputį pakelia, o pensijos beveik tokios pačios. Primetė 20-30 Euriukų, o kainos lekia šuoliais, jau nekalbant apie drabužius, greitai maisto neįpirksime, sumokėję mokesčius, o kur vaistai, o Naisių baronas tik Rusišką salietrą varo vagonais ir pilis prie Kauno marių, regioniniame parke stato ir niekam nerūpi. Seime vien tik skandalai. Dar tokių nesubrendėlių nebuvome išrinkę.

LKL

LKL portretas
Kada po velnių pensijas pakelsit--o tai kokios čia pensijos jeigu jos žemesnės už skurdo ribdą.Kai išėjau į pensiją tai buvo tokia kaip minimalus atlyginimas,dabar gi minimalus pašoko ženkliai į priekį,o pensija paliko žemiau skurdo ribos.O rėkia valdžiažmogiai pakėlėm,pakėlėm,nieko jūs nepakėlet.Sulyginkit kainas iki euro įvedimo ir dabartines(kainos susilygino su litų kainom)tai išeina kad tą sumautą pensininką nuskurdinot beveik tris su puse karto.Sumauti ''PROFESIONALAI''.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių