Quantcast

Dėl pandemijos nukentėjusiems ūkiams – dar 25 mln. eurų lengvatinių paskolų

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio paskolų garantijų fondas pradeda teikti lengvatines iki 1 mln. eurų paskolas žemės ūkio ir žuvininkystės ūkiams, patyrusiems sunkumų dėl koronaviruso pandemijos. Tam papildomai skirta 25 mln. eurų.

„Šių metų pradžioje atlikus rinkos poreikio analizę matėme, kad vis dar išlieka finansavimo poreikis, todėl buvo skirtos papildomos lėšos“, – pranešime sakė fondui laikinai vadovaujanti Romalda Globienė.

Apyvartiniam kapitalui skiriamos paskolos bus teikiamos iki birželio pabaigos, dėl jų galima kreiptis į kredito unijų grupę „Kreda“, uniją „Rato“ ir finansų technologijų bendrovę „SME Finance“, pranešė fondas.

„Taip pat prašymą dalyvauti priemonės įgyvendinime esame gavę ir iš LKU kredito unijų grupės – sutartį dėl paskolų teikimo artimiausiu metu pasirašysime ir su jais“, – sako R. Globienė.

Lengvatinės paskolos neįkeičiant turto bus suteikiamos iki trejų metų su galimybe atidėti metams, jų palūkanos sieks nuo 0,1 iki 1,51 proc. Į papildomą paskolą gali pretenduoti ir anksčiau ją gavę ūkiai, jeigu bendra jų suma neviršija 1 mln. eurų.

2020-2021 metais fondas jau suteikė per 133 mln. tokių lengvatinių paskolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių