Quantcast

Dėl „NordBalt“ kabelio tarsis kitą savaitę

  • Teksto dydis:

Švedija ir Rusija dėl „NordBalt“ kabelio tiesimo tarsis kitą savaitę
Vilnius, gegužės 2 d. (BNS). Švedija ir Rusija dėl trikdžių tiesiant elektros kabelį „NordBalt“ su Lietuva kalbėsis kitą savaitę. Švedijos užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad Lietuvos projektas turi teisę būti įgyvendinamas be trukdžių.

„Švedijos užsienio reikalų ministerija nesako, kad klausimas dėl „NordBalt“ ir Rusijas laivų neatitiko tarptautinės teisės. Mes sakome, kad Lietuvos projektas turi teisę veikti be kitų trikdymo. Švedija kontaktavo su Rusijos valdžios institucijomis ir pasibaigus savaitgaliui pokalbius tęs“, - BNS teigė ministerijos atstovas spaudai Pezhmanas Fivrinas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį iškvietė Rusijos ambasadorių Lietuvoje Aleksandrą Udalcovą. Ministerija teigia, kad Rusijos karinio jūrų laivyno veiksmai Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje pažeidia Jungtinių Tautų Jūrų teisės konvencijos nuostatas, trikdo laivybą ir ekonominę veiklą.

Ministerijos pranešime teigiama, kad Rusijos karinio jūrų laivyno veiksmais bandoma trikdyti ir jūrinio kabelio „NordBalt“ tiesimo darbus.

Bendrovės „Litgrid“ teigimu, ketvirtadienį prie jungties trasos budintis laivas turėjo nukrypti nuo kabelio klojimo trasos, kai tą įsakė pasirodę Rusijos kariniai laivai. Nuo kabelio klojimo darbų pradžios šiais metais tai trečias toks atvejis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuzi

Zuzi portretas
Laikas sudrausminti tuos technikinio spirito prisiplempusius maskoliu "jureivius". Per daug jie jau isijaute i nebaudziamuma. Cia jiems ne Sevastopol'is!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių