Quantcast

Dėl nelegalių lažybų valstybė kasmet netenka apie 3 mln. litų

Dabartinė Lietuvos valdžia teigia ieškanti būdų, kaip surinkti daugiau pajamų į biudžetą, tačiau nesiima priemonių prieš nelegaliai veikiančias ir valstybei mokesčių nemokančias bendroves. Naujausi duomenys rodo, kad valstybė vien dėl nelegalių lažybų kasmet netenka maždaug 3 mln. litų.

Asociacijos „Lažybų organizatorių aljansas“ valdybos pirmininkas Gintaras Staniulis stebisi Seimo ir Vyriausybės sprendimais.

„Padidinti mokesčiai labiausiai smukdo smulkųjį verslą, dalis bendrovių dėl to bankrutuos. Tuo tarpu kai kurios milijonines pajamas turinčios bendrovės jau keletą metų nemoka mokesčių, tačiau toliau sėkmingai veikia“, - stebisi G.Staniulis.

Jis pastebi, kad tarp Lietuvos valstybei mokesčių visai nemokančių įmonių yra interneto lažybų kontora „Triobet“.

„Ne kartą buvo atkreiptas dėmesys į šią bendrovę, pradėti tyrimai dėl jos veiklos, tačiau nė vienas tyrimas iki šiol nesibaigė. Mūsų manymu, „Triobet“ ir kitos nelegaliai veikiančios lažybų bendrovės per mėnesį turi apie 2 milijonus litų pajamų, per metus – apie 25 milijonus litų. Tikslių skaičių negalime pateikti, nes juos žino tik bankai.  

Jeigu šios bendrovės turėtų Lietuvoje išduotą licenciją, per metus sumokėtų apie 3 milijonus litų mokesčių. Dabar maždaug tiek mokesčių Lietuva kasmet netenka. Labai tikimės, kad valdžia ras būdų priversti šias bendroves mokėti mokesčius valstybei arba jų veiklą mūsų šalyje nutrauks“, - tikisi G.Staniulis.

Anot jo, licencijas turinčios keturios legalios lažybų bendrovės per metus sumoka apie 10 milijonų litų mokesčių, iš jų 3,5 mln. litų sudaro azartinių lošimų mokestis.

„Šios keturios bendrovės yra sukūrusios 350 darbo vietų, „Sodrai“ kasmet sumoka apie 2 milijonus litų“, - pažymėjo G.Staniulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių