Quantcast

Dėl koronaviruso paprastinamas ES fondų administravimas

  • Teksto dydis:

Įgyvendinant Vyriausybės priimtą ekonomikos skatinimo ir koronaviruso COVID-19 sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, supaprastintas Europos Sąjungos fondų administravimas ir spartinamas investicijų pagal 2014-2020 metų ES investicijų veiksmų programą tempas.

Finansų ministras Vilius Šapoka patvirtino laikinąją tvarką, skirtą ES investicijų projektų administravimo supaprastinimams. Laikinoji tvarka galios tol, kol šalyje bus paskelbta ekstremali situacija, pranešė Finansų ministerija.

Tarp pagrindinių pakeitimų yra maksimalaus avanso didinimas iki 50 proc. (buvo 30 proc.), tai ypač aktualu projektų vykdytojams, kuriems stinga apyvartinių lėšų. Spartinant mokėjimus sudaryta galimybė dažniau teikti mokėjimo prašymus ir dvigubai sutrumpinti mokėjimo terminus.

Atsisakoma ir reikalavimo rengti arba tikslinti investicinį projektą, kai įsigyjama medicininė įranga ar kitos sveikatos sektoriui reikalingos priemonės.

Finansų ministerija ir įgyvendinančiosios institucijos, siekdamos kuo lankstesnio ir sklandesnio ES fondų lėšomis įgyvendinamų projektų administravimo, projektų vykdytojus ragina greičiau atsiskaityti su tiekėjais už pristatytas prekes, suteiktas paslaugas ir atliktus darbus.

Kol šalyje paskelbtas karantino režimas ir panašūs apribojimai, projekto veiklos ir patikros gali būti vykdomos nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių