Quantcast

Daugelis savitarnos automatų nuo Naujųjų priims tik eurus

  • Teksto dydis:

Savitarnos automatuose nuo sausio 1-osios bus galima atsiskaityti tik eurais, praneša apie euro įvedimą informuojanti svetainė euras.lt.

Sausio 1–15 dienomis už prekes ir paslaugas bus galima atsiskaityti litais bei eurais, tačiau prekybos centrų savitarnos kasose, parkomatuose, taip pat kavos, saldumynų bei kituose automatuose bus priimami tik eurai. Dauguma pardavėjų ketina pasinaudoti tokia įstatymo išimtimi.

Pavyzdžiui, „Iki“ ir „Maxima“ savitarnos kasose nuo sausio 1 dienos atsiskaityti bus galima tik eurais ir banko kortelėmis. Įprastose kasose sausio 1–15 dienomis bus priimami ir litai, ir eurai, o grąža atiduodama naująja valiuta. Automobilių aikštelių automatuose nuo sausio 1 dienos bus priimami tik eurai.

„Vilniuje parkomatai veiks paprastai, jų programinė įranga jau dabar yra baigiama ruošti priimti eurus, ir bus įjungta sausio 1 dieną - t.y. nuo sausio parkomatai priims tik eurus“, – pranešime teigia Vilniaus savivaldybės atstovė Inga Simanonytė.

Rinkliavų įstatymas numato, kad jei rinkliava mažesnė nei 10 eurų, ji nustatoma dešimčių euro centų tikslumu. Todėl gali būti atvejų, kai dėl suapvalinimo iki dešimčių euro centų automobilių stovėjimo paslaugos šiek tiek pabrangs. Pavyzdžiui, šiuo metu Žaliojoje zonoje Vilniuje 1 val. stovėjimas kainuoja 1 litą (0,29 euro), Raudonojoje zonoje – 3 litus (0,87 euro). Nuo kitų metų ši paslauga atitinkamai kainuos 0,3 ir 0,9 euro.

Pereiti prie atsiskaitymų vien eurais nuo sausio 1 dienos planuoja ir bendrovė „Pardavimo automatai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių