Quantcast

Daugėja gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės

  • Teksto dydis:

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis birželį buvo minus 4 ir, palyginti su geguže, padidėjo 7 procentiniais punktais, informuoja Statistikos departamentas.

Skelbiama, kad po staigaus kritimo balandžio mėnesį vartotojų pasitikėjimo rodiklis kyla antrą mėnesį iš eilės. Vartotojų pasitikėjimo rodiklio didėjimą lėmė teigiami visų jo sudedamųjų dalių pokyčiai, o didžiausios įtakos turėjo optimistiškesnės šalies ekonominės padėties prognozės.

Anot departamento, birželį, palyginti su geguže, gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis padidėjo 9 procentiniais punktais (nuo 14 iki 23 proc.), tuo metu manančiųjų, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo 12 procentinių punktų (nuo 59 iki 47 proc.).

Namų ūkio finansinės padėties prognozės, palyginti su geguže, taip pat buvo šiek tiek optimistiškesnės: gyventojų, besitikinčių savo namų ūkio finansinės padėties gerėjimo dalis didėjo nuo 18 iki 22 proc., manančiųjų, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo 8 procentiniais punktais (nuo 23 iki 15 proc.).

Birželį namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėnesių gyventojai vertino šiek tiek geriau nei gegužę: 23 proc. gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, 28 proc. – kad ji pablogėjo (gegužę – atitinkamai 22 ir 30 proc.).

Nurodoma, kad birželį 28 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėnesių tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius metus, 20 proc. – mažiau (gegužę – atitinkamai 26 ir 24 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

AUGIS

AUGIS portretas
kai kam geres tik ne ubagms
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių