Quantcast

Daržovių augintojams, kurie savo produkciją išdalins labdarai – didesnė parama

Vyriausybė trečiadienį pasitarime svarstys laikinąją valstybės pagalbą daržovių augintojams, kuria siekiama ne tik sumažinti žemdirbių patiriamus nuostolius dėl karantino, tačiau ir paskatinti juos savo atliekamos produkcijos nekompostuoti.

Žemės ūkio ministerija siūlo, kad pagalbos dydžiai pagal atskirus produktus siektų 130-230 Eur/t, jeigu produktai išdalijami labdarai, ir 65-115 Eur/t, jeigu produktai kompostuojami.

„Prioritetas, kad tos daržovės būtų patiektos ant stalo, o ne utilizuotos. Tas kiekis susidaro ne tik dėl mokyklų uždarymo, didžiausias kiekis yra dėl eksporto, kuris sustojo. Priemonė yra parengta, pinigai irgi yra numatyti, Vyriausybė turėtų patvirtinti dėl kompensavimo. Tik yra kompensavimo lygiai skirtingi. Kuo paprasčiau, tuo mažiau ir kompensuosime, kad nebūtų suinteresuotumo išvežti į biofabrikus, kad būtų produktas suvalgytas“, – Eltai sakė A. Palionis.

„Iš karto birželį pradėsime rinkti paraiškas“, – pridūrė ministras.

Bendras lėšų poreikis iš valstybės biudžeto 2020 metams šiai priemonei negalės viršyti 2 mln. eurų. Planuojama, kad parama daržovių augintojus pasiektų trečiąjį metų ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių