Quantcast

Darbuotojai galės prašyti akcijų: gali tikėtis ir dalies pelno

Darbuotojai nuo šiol gali tapti įmonės, kurioje dirba, akcininkais. Jiems reikia darbdaviui įteikti prašymą gauti bendrovės akcijų ir prašymas privalės būti svarstomas, jei to reikalaus ne mažiau nei trečdalis darbuotojų.

Iki šiol tik pavienės, dažniau – užsienio kapitalo bendrovės, suteikdavo savo darbuotojams akcijų. Ši priemonė, pasak darbdavių, skatina darbuotojo lojalumą, dar stipriau įtraukia jį į įmonės gerovės kūrimą.

Žemės ūkio produkciją auginanti, gaminanti ir platinanti bendrovė „Auga“ taip sako atsidėkojusi darbuotojams, kurie prisidėjo prie įmonės augimo.

„Akcijų dovanojimas nepririša žmogaus prie įmonės, tačiau žmogus labiau identifikuojasi su įmonės sėkme ir rezultatais – jam ne vis vien, koks bus rezultatas“, – mano įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Iki šiol darbdavys įmonės akcijų darbuotojui galėjo suteikti tik atlygintinai ir tik išleidus naują akcijų emisiją, tačiau nuo šių metų jų suteikti galima ir nemokamai. Norą būti akcininkais galės pareikšti ir patys darbuotojai, bet ne mažiau kaip trečdalis jų.

Darbuotojai, gavę akcijų, kartu įgytų teisę dalyvauti įmonės visuotiniame susirinkime priimant sprendimus, taip pat gali tikėtis dalies įmonės pelno. Tiesa, įstatymas iki trejų metų numato galimybę darbuotojams apriboti teisę parduoti akcijas, taip pat gali būti nuostata, kad darbuotojas išeidamas iš darbo akcijas galės perleisti tik įmonėje dirbantiems kolegoms.

Daugiau – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Brrr, gražu kad ne žalia: ir taip įmonių bankrotas buvo SUPER-biznis jų savininkams, o dabar už bankrotą net nebereiks atsakyt nes patys dirbantieji bus akcininkais.

Anonimas

Anonimas portretas
ačiū jau turėjome akcijų už kurias nieko negavome ir įmonės susibankrutavo ir atsidarė naujas čia žmonių mulkinimas jei negali nusipirkti 51 procento akcijų tai dalis akcijų jokios naudos tik popieriukas kuris nieko vertas nes tu nedalyvauji nei jos valdyme tavo balsas kaip šuns amsėjimas mėnesienoje gėriau tokios įmonės tegul pastato butus savo darbuotojams ir turės darbininkų per akis

Asss

Asss portretas
Maxima niekada gyvemime neparduos akciju kasininkui!!! :-/// nes kaitalioja belekaip tuos darbuotojus. Laiko is reikalo kol duoda nauda :-(
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių