Quantcast

Darbų sauga bus privaloma ir savarankiškai dirbantiesiems

  • Teksto dydis:

Nuo gegužės Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradės tikrinti ir savarankiškai dirbančius asmenis, ar jų veikla atitinka darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimus.

Tai įgalina Valstybinės darbo inspekcijos įstatymo pakeitimas, kuriuo išplečiama VDI kompetencija. Nuo gegužės mėnesio VDI kontroliuos, kaip darbuotojų saugą ir sveikatą, darbo santykius reglamentuojančių įstatymų ir kitų norminių teisės aktų reikalavimų laikosi ne tik darbdaviai (įmonės, įstaigos, organizacijos ar darbdaviai fiziniai asmenys), bet ir tais atvejais, kai savarankišką veiklą vykdo savarankiškai dirbantys asmenys, jeigu jiems taikomi darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimai.

VDI parengė Savarankiškai dirbančių asmenų patikrinimų statybvietėse kontrolinį klausimyną, kuris bus naudojamas VDI atliekamų patikrinimų metu vertinant statybvietėse savarankiškai dirbančių asmenų saugos ir sveikatos būklės atitiktį esminiams teisės aktų reikalavimams.

Asmenys, kurie verčiasi individualia veika, turėdami verslo liudijimą ar pagal individualios veiklos pažymą, individualių įmonių savininkai, mažųjų bendrijų nariai ir ūkinių bendrijų tikrieji nariai, organizuodami ir darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimų.

„Kad vykdoma veikla būtų teisėta ir nekeltų realaus pavojaus saugai ir sveikatai, raginame savarankiškai statybvietėse dirbančius asmenis nelaukti VDI patikrinimų ir jau dabar naudoti šį klausimyną ir įsivertinti, ar atliekami darbai atitinka norminiuose teisės aktuose taikomus saugos reikalavimus, susijusius su darbais aukštyje, iškasose ar požeminėse uždarose erdvėse, darbo įrenginiais, apsirūpinimu asmeninėmis apsaugos priemonėmis ir kt. ir užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams darbo vietoje“, – ragina VDI Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vedėjas Saulius Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vel

Vel portretas
Kažkas susikūrė šiltą vietelę tikrinti,saugą jeigu žmogus dirba darbą tai žino kaip saugiai dirbti ir be patarėjų kurie apims papildomus mokesčius.

Nejuokinkite!

Nejuokinkite! portretas
Bus reikalaujama kysiu "uz akluma",kokius dabar gauna is imoniu. O kas nepajegs konkuruoti su magnatais - eis rusisku adresu,kuri jau oficialiai moko net musu vaikus!

Bus

Bus portretas
Pinigų rinkykla už kursus susiktus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių