Quantcast

Darbo vietos atsisakę bedarbiai nebepraras pašalpų

  • Teksto dydis:

Darbo biržos pasiūlyto darbo atsisakę asmenys neberizikuoja prarasti bedarbio pašalpos ir kitų socialinių garantijų.

Kaip rašo „Lietuvos žinios", balandžio 24 dieną socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės pasirašytas įsakymas dėl Darbo rinkos stebėsenos sąlygų ir tvarkos aprašo pakeitimo nebeleidžia Darbo biržai atimti bedarbio statuso iš asmenų, kurie atsisako jiems siūlomos darbo vietos.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus tvirtina, kad nauja tvarka leis bedarbiams piktnaudžiauti, kuomet į pasiūlytą darbovietę bedarbiai atvyksta tik gauti parašo, jog darbui jie netinkami.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) Darbo rinkos skyriaus vedėja Nijolė Dilbienė dienraščiui paaiškino, kad Darbo rinkos stebėsenos sąlygų ir tvarkos aprašo pakeitimas atliktas vadovaujantis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu.

Sąlygos bedarbiams šiemet gerinamos nebe pirmą kartą. Nuo šių metų SADM iki 301,7 euro padidino maksimalią nedarbo socialinio draudimo išmoką. Praėjusių metų pabaigoje ministerija skaičiavo, kad tai iš „Sodros" biudžeto 2015 metais papildomai pareikalaus 37,65 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas Sutkus

Valdas Sutkus  portretas
Valdas Sutkus yra negeras žmogus, pats dažnai keičiantis darbo vietas ir neturintis atjautos gyvenimo skriaudžiamiems žmonėms. Tokį geriau apeiti ratu.

sveikintina

sveikintina portretas
Labai sveikintina, nes piktnaudžiavo ne tik bedarbiai, bet ir darbo biržos darbuotojai, visaip gazdinant ir grasinant.Kodėl žmogus turi dirbti darbą, už kurį ne tik kad deramai neatsilyginama, bet kartais algos tenka laukti ir nesulaukti?ne tike daug tų bedarbių gauna draudimo išmoką nuo nedarbo, todėl nereikia piešti baubo, o pateikti statistikos duomenis.

Dar karta Kaunietis

Dar karta Kaunietis portretas
Jeigu ka nors sudominau apie DARBO BIRZOS peripetijas, 865084805 ir pasiulymus darbui, labiausiai tai domintu gamyba ir jai vadovaujantys postai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių