Quantcast

Darbo stažo labirintai: kaip dingo vieni metai

Grįžti į straipsnį

Gaila

Gaila portretas
Vienu žodžiu Lietuvoje vienybės nėr,tai taip ir gyvenanam.Pietinės valstybės: Prancūzija,Turkija ...dėl bendro intereso išeina į gatves,o lietuviai žiūri tik savo interesų (jai manęs tai neliečia,tai jūs "pasikarkit",arba dar pakritikuosiu)

Zuvis

Zuvis portretas
Daug piktu komentaru. Kodel zmones po atkurimo nedirbo? Todel kad darbu nebuvo,o jeigu ir isidarbindavai net tom vagnorkem nenorejo moket. Padirbi 2 men nemoka algos ir iseini. Valkatom zmones tapo ne savo noru. Tarybiniais laikais visi dirbo. Is valkatu ir bedarbiu valstybe vistiek gauna pelna. Ir nereikia kaltint zmoniu kad taip yra.

to zosei vienišiai

to zosei vienišiai portretas
gal ir taip. Bet yra niuansas. Jei vienišė gerai uždirbo tai gal ji prisidėjo prie tamstos tėvų išlaikymo. Ženkliai. Pvz mano tėvas pensijos nesulaukė, mama tik du metus ir visa ta pensija banke. Nes aš vienas sugebėjau ją išlaikyti. O dar trys vaikai išlaikė svetimus tėvus. Įmokų pensijai niekas nenaikino, net jei tėvų nebeturi.

Zosei vienišei

Zosei vienišei portretas
Ar turit vaikų?Jai neturit ,tai patylėkit,nes gausit vienišės pensiją ir dar galėjot ir taip gerai uždirbti,nes nereikėjo prie vaiko lovelės budėti,o tik dirbti ir dirbti,.Iš ko jums bus mokama pensija ,o iš mano vaikų dabartinio uždarbio,

Pil.

Pil. portretas
Neturi reikšmės kada tie vaikai gimę ,kad ir tarybiniais laikais,bet pensijoje jų mamos dar nebuvo.I pensiją išėjo daugumą moterų atkūrus nepriklausomybę ir sulaukus pensinio amžiaus i darbo stažą turėjo būti įskaičiuota,darbo stažo už vaikus,pagal kiek jų tūrį.O ne kada jie gimė ,Tarybinėje Lietuvoje ,ar nepriklausomoje Lietuvoje.Lietuva buvo ir tada ir po nepriklausomybes atkūrimo .Vaikai dirba ,moka mokesčius o jų manom trūksta darbo stažo ,nes jų auginimo nepriskyrė prie darbo stažo.Ir gauna ubagiška pensiją 242,-€ Kokia tiesa Lietuvoje.Vaikai mokėjo mokesčius po 700,- litų.Labai gražu.

Pritariu

Pritariu portretas
Pritariu, tie, kurie nedirbo, tingėjo, gyvena dar geriau už dirbusius 40 metų. Jie įeina į socialiai remtinų tarpą. Atėjus šildymo sezonui, už butą ir karštą vandenį moka simbolinę kainą. O visi kiti kaip toj patarlėj: "darbas darnių - darnaus darbą"

Zose tu zose

Zose tu zose portretas
Vaikus auginančioms turėtų būti įskaitomas stažas. Bedarbiams - didinama pensija, o motinoms - neįtraukti į stažą. Nusikalbėjote, ZOSE.

jei tingėsite dirbti

jei tingėsite dirbti portretas
jums biudžetas mokės 184 eurus šalpos pensijos.Tas biudžetas,į kurį tinginiai neįnešė nė vieno euro.Kad sužinoti, kokia yra tikroji pensija,kurią gaunate už darbą, reikia tą sumą atimti iš gaunamos pensijos.Pasirodys, kad dirbti nė nevertėjo.

Patarimai

Patarimai  portretas
Daug ką užmiršau, bet, kiek prisiminsiu pasidalinsiu bent abstrakčiai. Dėl darbo stažo kreipkitės į archyvus. Jei ten duomenų nėra, kreipkitės į teismą, turėdami liudininkus. Anksčiau nebuvo sunku tokių budu atstatyti darbo stažą. Bet tai liečia tik tarybinius laikus. Nepriklausomybės laikais, jei darbdavys nemokėjo Sodrai, nors ir bus įrašas darbo knygutėje, nieko nelaimėsit. Tai liečia laikotarpį lyg tai nuo1994. Jei norite išspręsti ginčytiną klausimą, kreipkitės į tą instituciją raštu ir būtinai REGISTRUOTU laišku. Telefonu galit kreiptis tik kad sužinot kur kreiptis. Jei norėsite ką nors pasiekti, apsišarvuokite milžiniška kantrybe. Daug naršykite internete, žiūrėkit teismų sprendimus, įstatymus, poįstatyminius aktus.

O kas man paaiškins kodėl visokiems valkatoms

O kas man paaiškins kodėl visokiems valkatoms portretas
Kurie visiškai nemokėjo į Sodros pensijinį fondą yra iš šio fondo išmokamos pensijos? Jei jau valstybė nori būti „gerutė“ ir tinginius ir sukčius aprūpinti pensijomis, tegu tas tinginių pensijas moka iš valstybės biudžeto, o ne iš Sodros!

Ina

Ina portretas
1994m buvo sodros prašoma duomenų iš buvusių darboviečių ,tai ko nepasirupinot ,o dabar dejuojat.

Man dingo

Man dingo portretas
Penki netai su labai geru uzdarbiu bet viskas iratyta darbo knygelejekuek netu dirbta tik briradyta uzfsrbus tai snt sito punkto ir islose cvaldzia nes sksite jad oenkus neyus as dirbau uz nuli todel sumazejo pensija nors stazas didelis bet galvoju spie stritues pensininkus jiens juk gali dar lengvisu dingt nes tik kompiutetije iasyta darbo knyguciu jie nebeturi ir todel nieko ir neirodys

zosė vienišė.

zosė vienišė. portretas
Nedirbo metus, nemokėjo jokių mokesčių - tai ko ji (jūs) ieškote? nesuprantu kodėl kitus nedirbtus metus joms ten užskaito. Dekretas neturėtų būti įskaitomas pencijai.

Apgauta

Apgauta portretas
Pagimdžiau 1996 sausio vidyryje, pagal to laiko įstatymus dekrete buvau 3 metus, o dabar paaiškėjo,kad vieni metai neįeina į darbo stažą! Paremkim valstybę !!!

tik

tik portretas
kom manyk is naujo vienam is kom sockgbistai iki siol zmogui nesumokejo daugiau kaip uz 15 metu ir nieko sodra nusiplauna juk aiskiai visi matome kas vyksta ir dar kazkuo naiviai tykime ??????

Renata

Renata portretas
Niekada nemaniau, kad taip neteisingai bus skaičiuojama. Anksčiau buvo toks terminas ,,nepertraukiamas darbo stažas,, , tad iš paskutiniųjų stengėmės, kad tik dirbti be jokių pertraukų. Pirmą vaiką po dviejų mėnesių gimdymo atostogų palikus puoliau į darbą, antrą devynių mėnesių, trečią kai jau buvo įstatymas, kad iki trijų metų, nelaukiau trijų metų, o sodroj pasiteiravus, kodėl neįtraukta į stažą, išgirdau atsakymą ,,juk per tą laiką dar ir vaikus auginai,,. Su byla taip ir nedavė susipažinti. Teks su advokatu kreiptis. Siaubas!

Keitė, keitė įstatymus

Keitė, keitė įstatymus portretas
Ir ant galo neliko nei ypatingų darbo sąlygų, nei pavojingų, kenksmingų darbų, kur žmonėms sveikata sugadinta negrįžtamai ir niekas nenori mokėti už tai nei iš Lietuvos valstybės, nei iš darbdavių. Nieko gero nėra iš sėdinčių Lietuvos valdžioje ar Sodroje, nes jie net neišsivaizduoja, kaip dirba kiti ir tik linkę apgauti visus Lietuvoje. Žmonės net kiti nežino, kad darbdaviai juos apgavo, nors dirbo ypatingomis darbo sąlygomis, kadangi įstatymai Lietuvoje yra kreivi, šleivi ir valdžia vis sugalvoja, kaip nuskriausti ir apvogti visus, nes sukūrė kažkokius apskaitos taškus, kas kiek pinigų valstybei sumokėjo, bet kaip jie gali perskaičiuoti anų laikų atlyginimus iš rublių į vagnorkes ir litus ar eurus niekam Lietuvoje nedaeina, nes tada duonos kepaliukas kainavo 20 kapeikų, o dabar tokia pati duona kainuoja 2 eurus.

a ko jus cia pyksstat ?

a ko jus cia pyksstat ? portretas
minimali alga 600Eur i rankas....a valstybes tarnautojo alga valstybineje ymoneje 15 000 eur... cia kas ?

Italijoje

Italijoje portretas
Skaičiau, kad Italijoje sutuoktinis gauna mirusio sutuoktinio pensiją ar bent dalį pensijos, o ne keliasdešimt eurų, kaip pas mus?

Anonimas

Anonimas portretas
Man dingo 20 metų stažo dėl PYDARŲ VALDŽIOJE įteisinusių darbdavių savivalę...AČIŲ LANSBYRBIUI IR PARCIJAI DEBIL KONSERVATNYKŲ...

beveik visur pasaulyje

beveik visur pasaulyje portretas
stažas reiškia viską. Papildomai pensijai daug uždirbantieji kaupia patys.Tik mums sugalvojo skaičiuoti taškus, bet juos skaičiuoja skirtingai,pagal skirtingus laikotarpius.Daugiausiai gauna seniai išėję į pensiją,trumpiausiai dirbę - jiems net tarybiniai naudingi laikotarpiai suskaičiuoti.

Stažas reiškia mažai?

Stažas reiškia  mažai? portretas
Jei neklystu, darbo stažas pensijos dydžiui įtakos turi mažai- net 40 metų išdirbus ligoninės slauge su naktiniais budėjimais ir gavus nedidelę algą pensija bua nedidelė. O štai porą kadencijų padirbėjus Seimo nariu pagal partijos sąrašą su būsima padvigubinta alga ir pensija bus didelė. Ką jau kalbėti apie kokios nors agentūros prie ministerijos direktoriaus su 18 tūkst. alga būsimą pensiją.

As dar

As dar  portretas
ne pensininkas,bet su Sodra jau susiduriau. Ne tik "dingo" tarybine darbo knygele ir 7 metai stazo,ne tik Sodra vaike kazkokiu irasu po archyvus jau is nepriklausomu laiku. Idomiausia,kad mane pasiunte i Rusijos automobiliu gamykla,kurioje kadaise inzinieriavau!!! Pazymos! O dar idomiau,kad kategoriskai atsisako pakelti LTSR archyvus del irasu apie darba!!! O juk jie - yra! Kitiems juk kazkaip randa! Gerai,kad nors itraukimo i pensiju "kaupima" sugebejau isvengti. Sistemingai ir tycia daroma viskas,kad zmones liktu be uzsidirbtu socgarantiju!

bigcatwar

bigcatwar portretas
...man dingo arti 15 metu darbo stazo,o as ir senus dokumentus turiu.. Itariu,kad ir priklausancias man ismokas,kazkas pasisavino

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Beretėm kgb rezervistams kurie sovietiniais komunizmo laikais tarnavo raudoniems dar moka pencijas .Juk jie tarnavo tikrai Ne Lietuvai.

Blinda

Blinda portretas
Visi nedarbingumo periodai del ligos, tevystes ir. t.t. turi ieiti i staza. Pakaks biurokratams apgaudineti zmones.

Brone

Brone portretas
Ne naujiena man tai pat dingo dokumentai buvęs vadovas išvyko su dokumentais į Izraelį gyventi nėra duomenų

Pilietis

Pilietis portretas
Kaip valstybė gali nepripažinti savo klaidos ,kad nemokėjo mokesčių už motinas auginusias vaikus?Aš taip pat turiu iki pensijos atidirbti 1 metus,kuriuos atėmė valstybė.

Galerijos

Daugiau straipsnių