Quantcast

Darbo rinkoje – paradoksas: vienu metu šalyje 200 tūkst. bedarbių ir 65 tūkst. laisvų darbo vietų

Grįžti į straipsnį

Paprasta, tokios kainuoja stiklinę degtinės

Paprasta, tokios kainuoja stiklinę degtinės portretas
Nežinau kaip jūs, o aš mėgstu erdvę. Bus bambatrynis. Chacholkių užvežė, vietiniai senukai ant jų užlips tiesiai krautuvėse. Jos pasiskųs, kad pažeidžiamos jų teisės ir nuo kokio bet kokio judančio daikto - kad ir šuns - prisidariusios vaikų pareikš, kad jie - vietinių senjorų darbo. Čia juodasis scenarijus. Šiaip, šlykštoka, ir tiek.

Artas Suskaiciuok ..vienas uz visus?

Artas Suskaiciuok ..vienas uz visus? portretas
Nejuokinkit... (Ne)kvalifikuoto darbuotojo atlyginimas i rankas 500 , kai ubago lygis 430E... Tas (ne)kvalifikuotas darbuotojas vykdo bankines operacijas, pavedimus, pinigu inesimus bei isemimus ivairiu banku saskaitose, prekiu pardavimo-grazinmo operacijas, draudimo, bilietu ikoncertus ar rungtynes brokeriu darba, sutarciu klientu su elektros tiekejais sudaryma. Privalo zinoti kiekvienos bendrijos, zveybos plotus, taisykles, atsiskaitymo budus,... Daugiau nerasysiu, nes manau kad atsibodo net skaityti...Ir tai atlieka viska 1 (ne)kvalifikuotas darbuotojas su 500 e alga ...

Nijolė

Nijolė portretas
Koks paradoksas - tiesiog žmonės mąsto. Kodėl turi aukoti savo sveikatą, kai dėl darbo reikalaujami testai? Visokių pasų prigalvojo. Atlyginimus pasikelia tik vadovai, bet minimumas kaip buvo taip ir išliko. Tai ko čia dar dejuoja darbdaviai, jei jie yra tik išnaudotojai? Žmogus, kad ir kukliau, bet pragyvens ir be darbo. Pereisime ant barterinių mainų. Bursimės į grupes ar važiuosime į kaimą. Nejau galvojama, kad nesiskaitymas su liaudimi sudarys sąlygas darbui - taip nebus. Gal atvykėliai ir pigiau kainuos, bet tai atsisuks kitų lazdos galu - kokybei, bukumui, kalbos barjerui, islamizacijai ir terorui.

jis

jis portretas
Yra tik 2 keliai sitaucijai pataisyti: 1. Sumažinti visų prekių kainas Lietuvoje, 2. Pakelti atlyginimus. Kito varianto nematau. Ekonomistai jau senai pranašavao, kad Lietuvos ekonomikai judant tolyn kainos kils ir atlyginimai nespės paskui, viskas taip ir vyksta. Po € įvedimo € tapo = LTL, štai jums priežastis. Bulvės turguje rudenį 350-100 ct, dabar 80 euro ct- 3 kart brangiau. Kirpimas 7LTL, dabar 10 € - 5 kart brangiau. Kuras 2,7LTL, dabar 1,3€ - beveik 2 kart brangiau....na ir t.t.

patikslinimas

patikslinimas portretas
65 tūkstančiai laisvų vergų vietų. Jei žmogus dirba už maistą ir skudurą jis yra vergas, patogus vergas, nes ankščiau vergvaldžiai rūpinosi savo nuosavybę, o dabar vergai turi savimi pasirūpinti patys.

60

60 portretas
reikia mazinti pensijini amziu, ypac moteru iki 60 m padaryti, nes niekas nenori priimti net su aukstuoju

Boba

Boba portretas
Jeigu dirbi stengies uz ta sumauta minimuma pasakai nuomone tai ismeta tave kaip siuksle. Darbdaviai apnagleje juodai. Jiems patiktu kad dirbtai ir dar damoketai kad dirbi!

O

O portretas
Reikia rašyti šuddarbo vietu ira

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
o žinot kad nusikaltėlių gauja iš seimo uždraudė dirbti tam tikriems lietuviams ?. O žinot kiek darbo vietų užima užsieniečiai ?

be vardo

be vardo portretas
Dirbau logistikos sandelyje, elektrokaru kroviau prekes. Atlyginimas buvo apie 1000 eu. Po to 900 ir kai paskutine alga buvo 750, isejau is darbo. Dabar Anglijoje dirbu ta pati darba, o atlyginimas 150£ per diena. Cia mano kvalifikacija taip ugtelejo isvykus is Lietuvos???

paprasta

paprasta portretas
Kai toks pragyvenimo lygis, niekas uz 600-700 euru dirbti neis.

kodel nera prekybos centruose profsajungu??

kodel nera prekybos centruose profsajungu?? portretas
niewkas negina ten dirbanciu teisiu

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Tikėtina, kad dar ir dėl to, jog didiesiems prekybos centrams ir kitiems didesniems verslo magnatams reikalinga pigi darbo jėga, valdžia sprendžia pakelti ir nustatyti didesnius mokesčius savarankiškai dirbantiems, kurie neapsikentę gali mesti savo verslus ir tapti užimtumo tarnybos klientais bei potencialiais tokių didžiųjų darbuotojais. Kiek teko skaityti, savarankiškai dirbančių Lietuvoje 200000 tūkstančių. Štai jums ir galima pigi darbo jėga, kurios nereikia net įsivežti iš svetur.

butu idomu suzinoti koks tinklas tuos

butu idomu suzinoti koks tinklas tuos portretas
900 eur moka i rankas,tai arba norfa arba lidlas

ne del galimybiu paso zmones iseina

ne del galimybiu paso zmones iseina portretas
pasidomekite kokios algos maximos darbuotoju,ne alga o ismalda,o kokie kruviai.

patikslinimas

patikslinimas portretas
Trūkumas 65 tūkstančių vergų, nes tik vergai dirba už dubenį putos ir skarmalą ant pečių - žlugus valstybė.

Tiesa

Tiesa  portretas
Puse laisvu darbu vietu tik dėl statistikos, ne apgaudinėkyte žmonių, arba tiesiog tu turi buti super puper specialistas kad gauti šūdiska darbą už šūdiska atlyginimą, visi geri specialistai seniai dirba užsienyje! O darbdaviai nori ant dvejų kėdžių sėdėti, jie karaliai o darbuotojai vergai!!!

Kęstas

Kęstas portretas
"„Darbo jėgos trūksta, bet čia yra ne toks paprastas klausimas. Labai dažnai mes diskutuojame Lietuvoje apie našumą ir darbdaviai labai mėgsta sakyti , kad našumas Lietuvoje yra labai žemas. Bet vis dėlto reikia žiūrėti tiesai į akis – darbo valandų skaičiumi Lietuva tikrai nėra ES lentelės pabaigoje. Vadinasi, žmonės Lietuvoje dirba daug. Klausimas yra kitas – ar yra pakankami įrankiai technologijos ir procesai, kad žmonės per tą savo darbo laiką sukurtų daugiau produkto“, – priežastį įžvelgė I. Šimonytė. „Galima pasamdyti tris žmones su kastuvu, ir galima pasamdyti vieną su ekskavatoriumi. Tiesa, tam reikia pirkti ekskavatorių. Tai va tokia turbūt ir yra pasirinkimo kaina. Vyriausybė yra pasirengusi ir vakar diskutavome apie tai su Verslo taryba, ieškosime racionalių sprendimų. Bet tikrai tai nebus tokie sprendimai, kurie leis palaikyti žemą darbo užmokesčio lygį tiesiog todėl, kad kažkas nenori investuoti į technologijas“, – sakė I. Šimonytė." (Mokslas-studijos-ekonomika)

Bedarbis

Bedarbis portretas
Eikit jus ant trijų raidžių su tokiais atlyginimais, vėžkite brolius ukrainiečius, jie jums pėdos bučuos!!!

Taip buvo ,buvo kaip nebuvo.

Taip buvo ,buvo kaip nebuvo. portretas
Atvyks dirbti kas nori skiepų ir darbo. nereikia čia mūsų gasdinti. Važiuokit pešti vištų. . Tai tikrai uždirbsit ir dirbsit po 12 valandų. Buvo tokių išvykę, bet padirbę grįžo. Per sunku.

klp

klp portretas
giriasi, kad salygos verslui pasaulio reitinguose labai aukstos, bet pamirsta, kad darbuotojams salygos pasaulio reitinguose labai zemos is to ir isplaukia, kad zmones dirba uzsienyje, o Lietuvoje registruoti kaip bedarbiai

D.

D. portretas
Sveiki piliečiai vengia nežinomo skiepų šalutinio poveikio ir yra atleidžiami todėl ir bedarbių tiek. O kvailiojanti valdžia to nesupranta.

Anonimas

Anonimas portretas
tai kad uz Duonos kepela nieks NEDIRBA ! o noretu !

jooo

jooo portretas
Kazkaip verkia pagrinde tie kas nesugeba zmonems sukurti normaliu darbo salygu ir teisingu atlyginimu skirti. Prekyb. centrai tegu sudaro salygas zmonems dirbti po 8 valandas ir normalius atlyginimus, kad butu imanoma pragyventi. Dabar salygos tokios, kad gali dirbti tik vienisi neturintys vaiku ir neplanuojantys ju tureti.. Pamastykit jei zmogus praleidzia darbe 14 val + kelione, kiek lieka laiko miegui ir nusiprausimui? o kada pasigaminti, ar pagaminti maista seimai? Ir nereikia cia melo skleisti..

Anonimas

Anonimas portretas
PARADOKSAS iš 200 minus 65 vistiek lieka 135 000 už borto.JEI aš gyvenu kaime o darbą siulo už minimumą mieste atmetus keliones išlaidas arba gyvenamos vietos nuomą tai kas lieka.PRIE kapitalistinės sistemos bedarbiai reikalingi kaip oras.

juk

juk portretas
jau visiems aisku kam /dirba/ valdziagyviai tai vasalinis isipareigoimas svabsaikai nutarusiai sumazint populiacija /runkelius/ sumarmaliuojant ir pasiunciant i /geroves/ sali AA======

o kam dirbti?

o kam dirbti? portretas
12 mėnesių padirbus, 9 gali ilsėtis ir gauti bevek tą patį.Kas nedurnas, dar ir biuletenį susiveikia -dar ilgiau sėdi UŽT.Ir stažas eina, ir gerai išsimiegi, nepavargsti. O tada vėl įsidarbini metams -po metų vėl į UŽT

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis  portretas
Jo majo kaip isgiveti uz 600 ar 800 eur alio prabuskite Magnatai ir mano vaikas nori BMW ir Buto.O ne Vilos,Jechtos ir Bendlio.Ar Ne PERDAUK ATSIRADO IR PASIDAUGINO TURTUOLIU ir laikas mokesciu moketi turtolems kaip priklauso.Ir Mokekite savems Lietuvems 1500-2000 ir Ekonomika Graiciau Atsigaus nekas neisves pinigu is Lietuvos.O ne tie Ukrajinos,Baltarusai,Rusai juk isveza pinigus is LIetuvos.

maitos, kelkit algas

maitos, kelkit algas portretas
O kam dirbti - juk už sriubos lėkštę dirbdavo Sibire.

Romas

Romas portretas
O kam dirbti, jeigu pašalpa beveik kaip atlyginimas ? Gauna pašalpą, paskui dirba kažkur nelegaliai. Lafa.

Manau

Manau portretas
Jei pasiūlei darbo ir atsisako ,tai kokia gali būti pašalpa. Daugelis padirba savaite kita ir vėl į darbo biržą. Manau, kad tie kam tai turi rūpėti nežiūri tvarkos .

Juodoji rinka

Juodoji rinka portretas
Dirba nelegaliai į vokelį nes po mokesčių lieka "sėmkės".

B

B portretas
Dekokit verslininkai vyriausybei už idiotiskas nesąmones , todėl tiek ir bedarbių sėdinčių . niekam nereik jūsų supistu skiepu. Patys šalinat iš darbo paskui jau skundziasi

Galerijos

Daugiau straipsnių