Quantcast

Darbdaviai palaiko privalomą skiepijimą

  • Teksto dydis:

Latvijai ketinant įteisinti privalomą darbuotojų skiepijimą, šią idėją palaiko ir Lietuvos darbdaviai, praneša LNK žinių tarnyba.

 

Baldais prekiaujančioje įmonėje jau pasiskiepijo per 80 proc. darbuotojų. Dauguma jų dirba kontaktinį darbą. Likusieji reguliariai testuojasi.

„Žmonės patys labiau suinteresuoti skiepytis, jei dirba kontaktinį darbą. Mes skatiname savo pavyzdžiu. Aš ir pats pasiskiepijau. manau, kad pasiskiepys ir likusieji darbuotojai. Dauguma tai jau padarė savanoriškai“, – sakė įmonės „Furnitura“ įkūrėjas ir vadovas Pijus Makarevičius.

Tačiau tokia situacija ne visose šalies įmonėse. Darbdaviai aiškina, kad skiepijimo mastai džiugina ne visur. Tačiau pagal įstatymus skiepytis darbuotojai neprivalo.

Panašu, kad situacija pasikeis kaimyninėje Latvijoje. Mat latviai su nevakcinuotais darbuotojais ketina kovoti radikaliomis priemonėmis. Jei žmonės iki rudens neturės skiepo, gali likti be darbo.

„Kentėtų pačios pagrindinės specialybės: mokytojai, medicinos darbuotojai, socialiniai darbuotojai, pardavėjai, kirpėjai“, – sako Latvijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Rolandas Žalnierius.

Tokie akibrokštai iš Latvijos vyriausybės kaip mat sulaukė profesinių sąjungų prieštaravimų.

Tačiau Lietuvos darbdaviai privalomojo skiepijimo idėjos neatmestų, nors sako, kad vienos nuomonės tarp verslų nėra.

„Aš netikiu, kad visi tie skatinimai, motyvacija, loterijos padės. Apie 40 proc. žmonių ir liks nepasiskiepiję, nes jie iš principo to nenori. Tai klausimas, ar tie 40 proc. rudenį mums nepablogins situacijos“, – svarsto Darbdavių konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas.

Sveikatos apsaugos ministerija sako, kad nesutiktų su privalomuoju skiepijimu. Verčiau blogėjant situacijai ketintų pivalomai testuoti rizikingiausius sektorius.

Privalomojo darbuotojų skiepijimo idėją iškėlė ne tik Latvija. Jau kurį laiką rizikingiausių sektorių darbuotojai privalomai vakcinuojasi Estijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Pinigai, verslai, politikai -visos vakcinacijos esme,tik kažkur pasimete pats žmogus su savo sveikata ir nereikia elgtis su žmonemis kaip su galvijais

To kaunas. Ir nuomonė.

To kaunas. Ir nuomonė. portretas
Trolis komentatorius, niekam istikro nerupi tavo nuomone, nevark trolindamas

Kaunas.

Kaunas. portretas
Mums su vyru po 80 metų ir tu ligų įsisenėjusių yra.Bet pasiskiepijome ir nenumirėme net nesirgome.Skiepijosi vaikai ir anukai visi gyvi.Tai gali vienam iš šimto būtu išimtis.Pasiskiepijo pažystami ir gyvi,o nespėjęs pasiskiepyti užsikrėtęs jau po žeme.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių