Quantcast

Darbdaviai įtaria darbuotojus piktnaudžiaujant „biuleteniais“

  • Teksto dydis:

Maitinimo sektoriaus darbdaviai įtaria darbuotojus piktnaudžiaujant nedarbingumo lapeliais - jie neva suserga, tačiau socialiniai tinklai išduoda, kad iš tiesų šventė ar poilsiavo. "Sodra" tikina, kad vasara čia nėra išskirtinė, tačiau piktnaudžiavimų nedarbingumo lapeliais pasitaiko, rašo portalas 15min.lt.

Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė portalui teigė, kad tai išties yra labai dažna problema. Pasak jos, "sergantys" darbuotojai neretai išvyksta savo ligos metu padirbėti nelegaliai į Palangą arba Nidą, kartais tiesiog panaudoja nedarbingumo dienas savo atostogoms.

"Sodros" duomenimis, ligos išmokų, pagal išduotus nedarbingumo pažymėjimus, skaičius vasarą nepadidėja. Atvirkščiai, birželis, liepa, rugpjūtis ir rugsėjis yra mėnesiai, kai išmokų išmokama mažiausiai - tiek atvejų skaičiumi, tiek išmokų sumomis. "Sodros" atstovas spaudai Saulius Jarmalis pripažino, kad pasitaiko atvejų, kai tiek darbuotojai, tiek darbdaviai mėgina piktnaudžiauti laikino nedarbingumo atvejais.

"Sodros" specialistai patikrinimų asmens namuose dėl galimų elgesio taisyklių pažeidimų nedarbingumo metu neatlieka.

Iš viso į Gydytojų konsultacines komisijas 2017 metais iškviesta daugiau kaip 32 tūkst. gyventojų.

Pirmąsias dvi nedarbingumo dienas apmoka darbdavys, o vėliau "Sodra" moka 80 proc. žmogaus atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas portretas
tai darbdaviai kalti,kad darbuotojus taip išnaudoja,kad žmonės suserga nuo per didelių krūvių ir per mažų algų.Gėda darbdaviams ,šmeižia vargšus savo vergus.

pastebejimas

pastebejimas portretas
Ne varkšai darbuotojai piktnaudžiauna o ponai, kaip tik prisidirba.

Emigrantas

Emigrantas portretas
Tai jai man nedarbingumo lapelis dėl lūžusios rankos, tai nereiškia, kad turiu būti namuose ir lovoje gulėti!!! Lygiai taip pat sėkmingai galiu ir prie ežeriuko pakristi......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių