Quantcast

Darbą pradeda nauja J. Šovienės vadovaujama RRT taryba

  • Teksto dydis:

Trečiadienį darbą pradeda nauja prezidento paskirta Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) taryba, kuriai pirmininkaus iki šiol Gitano Nausėdos vyriausiąja patarėja teisės klausimams dirbusi Jūratė Šovienė.

Premjerės Ingridos Šimonytės teikimu J. Šovienė RRT tarybos pirmininke paskirta penkerių metų kadencijai. Joje visą kadenciją taip pat dirbs Kristina Mikoliūnienė ir Giedrius Pūras, trejų metų kadencijai paskirti buvęs vyriausiasis G. Nausėdos patarėjas nacionaliniam saugumui Darius Kuliešius ir Vygantas Vaitkus.

J. Šovienė Prezidentūros Teisės grupei vadovavo nuo G. Nausėdos kadencijos pradžios 2019 metais. Iki tol ji dirbo Konkurencijos tarybos nare ir pirmininko pavaduotoja. Prezidentas dabar turėtų paskirti naują Teisės grupės vadovą.

Prezidentūra pabrėžia, kad pagal naujus Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimus RRT taryba iš patariamojo tampa kolegialiu pagrindiniu RRT valdančiu ir sprendimus priimančiu valdymo organu.

Šalies vadovas anksčiau teigė, jog naujajai RRT tarybai tenka „svarbus uždavinys reguliuojant Lietuvos visuomenei ir ekonomikai reikšmingus elektroninių ryšių, geležinkelių ir pašto sektorius“, kurie taip pat turi didelę įtaką ir šalies nacionalinio saugumo užtikrinimui.

RRT yra nacionalinė elektroninių ryšių, pašto ir geležinkelių transporto rinkų reguliavimo institucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Blogai viskas Lietuvoje, žmonės apgaudinėja,negerbe vyresnių žmonių perkanciu ryšių paslaugas , interneto ,telefono ,banku tarnautojai nesiskaito su klientais.Kad vyksta Lietuvoje,kas atsakys.Nejaugi žmogus sulaukęs pensijos tampa žemiau šuns,kates ar kito gyvūno.Už gyvūnų kankinimą , nepriežiūrą yra baudžiami jų savininkai o su žmogumi ,garbingo amžiaus visose minėtose instancijose yra nesisikaitoma.Slykstu tokioje valstybėje ,ir valdžios atstovai tokie patys,nes jie taip nuteikė savo draugus taip elgtis,nes yra nebaudziami, dirba visose valstybės institucijose savi,be atsakomybės,be baudziamumo.Tiesiog juokesi jeigu iškilus kokiam nesiskaitymo procese pamini jog apskųsti,sako kreipkites ir juokesi.Tokia tvarka LIETUVOJE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių