Quantcast

Dalis norinčiųjų gauti galimybių pasą stovi eilėse, kiti sako, kad jis reikalingas tik jaunimui

  • Teksto dydis:

Kai kuriuose miestuose prie galimybių paso nusidriekė tokios eilės, kad laukti tenka daugiau nei valandą. Registrų centro atstovai tai vadina „tik pirmuoju antplūdžiu“, o kol vienur driekiasi eilės, vaistininkai sako, kad jau yra pasirengę spausdinti galimybių pasus – laukia tik galutinio leidimo, informuoja LNK.

Panevėžyje prie Registrų centro nusidriekė eilė – žmonės laukia galimybių paso, bet ir jo ranka gauti negali. „Kojos sutinę, stovėti negaliu. Turi žmogus vargti, vis tiek laukti savo paso“, – kalbėjo moteris.

„Nuo savęs kažką stumdo – žmones kaip avinus. Iš vienos bandos į kitą“, – nevilties neslėpė kitas pašnekovas.

„Baisiai vertiname. Ir darbo valandos žmonėms, ir dirbame, ir čia atstovėti“, – pasakojo moteris.

Žmonės pasipiktinę – srautas nereguliuojamas. Anot jų, į bendrą eilę prie Registrų centro reikia stoti atėjus ir su kitu reikalu. „Aš ne dėl galimybių paso, aš kitais reikalais stoviu. Galėtų būti dėl galimybių paso gal atskiras langelis“, – svarstė pašnekovė.

Tikėtina, kad tai yra pirmasis gyventojų antplūdis, kurie nori anksčiau laiko pasiimti galimybių pasą, jį turėti.

Kai kuriuose miestuose, pavyzdžiui, Kaune, eilėse teko laukti net po pusantros valandos. „Tikėtina, kad tai yra pirmasis gyventojų antplūdis, kurie nori anksčiau laiko pasiimti galimybių pasą, jį turėti“, – kalbėjo Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Yra kur ir tuščia, pavyzdžiui, Kretingoje eilės nėra, o vietiniai sako: galimybių pasas jiems nereikalingas. „Pasai turbūt daugiau jaunimui yra svarbūs, kurie nori eiti į kavines, į barus, į „Akropolį“ pasisėdėt, palakstyti“, – svarstė gyventoja.

„Aš pasiskambinau savo šeimos gydytojai, man pasakė: ateikite į registratūrą, pasas bus padėtas. Taip ir buvo. Jokių pinigėlių nereikia. Aš pasiskiepijusi“, – pasakojo kita moteris.

Sostinėje penktadienį apie vidurdienį masinės apgulties nebuvo – laukti teko keliolika minučių. Visgi gavusieji dokumentą dėl eilių atlyžta ir sako, kad svarbiausia, jog pasas – rankose. „Įėjai, padavei dokumentą ir turi“, – kalbėjo vilnietė.

Moteris sako interneto namuose neturinti, išmaniojo telefono taip pat. „Tas dar lengvesnis popieriukas nei telefonas“, – teigė ji.

„Pati paso išdavimo procedūra užtrunka vos kelias minutes, todėl gyventojus, kurie ketina atvykti į Registrų centrą, labai ragintume vizitui iš anksto registruotis, pasirinkti laiką ir atvykus tuomet tikrai nereikės laukti gyvoje eilėje“, – kalbėjo Registrų centro atstovas M. Samkus.

Ten, kur padalinio nėra, Registrų centras nuo ateinančios savaitės gyventojus kvies atsiimti galimybių pasą savivaldybėse ir seniūnijose. O kol kai kuriuose padaliniuose spaudžiasi eilės, prie galimybių paso išdavimo rikiuojasi vaistinės.

„Kažkokių papildomų resursų iš vaistinių pusės, matyt, nereikėtų. Išskyrus vaistininkų gerą valią ir gerą norą“, – teigė vaistinės atstovė.

Pasai turbūt daugiau jaunimui yra svarbūs, kurie nori eiti į kavines, į barus, į „Akropolį“ pasisėdėt, palakstyti.

„Dabar tiesiog ieškoma būdų, kad tie techniniai sprendimai būtų tokie paprasti, kad ir vaistinėse farmacijos specialistams būtų patogu“, – kalbėjo Vaistinių asociacijos prezidentė Kristina Nemaniūtė- Gagė.

Vaistininkai sako jau esantys pasiruošę, laukia tik leidimo veikti. „Mes šiuo metu bendradarbiaujame su Registrų centru ir esame pilnai pasiruošę išduoti galimybių pasus ir jeigu tik gausime prieigą, nuo kitos savaitės kviesime užeiti į vaistinę“, – teigė „Camelia“ vaistininkė Sigita Izmalkova.

Kaip ir Registrų centre, galimybių pasai vaistinėse bus išduoti nemokamai. „Vaistininkai yra sveikatos sistemos dalis. Niekas kitas negali matyti žmogaus duomenų. Dėl to dabar ir yra klausimas, ar šitą galimybių pasą galima spausdinti vaistinėse, dėl to, kad tai yra jūsų duomenys, tai yra kiekvieno žmogaus sveikatos duomenys“, – kalbėjo specialistė.

Visgi tokie duomenys gali atsirasti ne tik vaistinėse, bet ir pašto skyriuose. Nemokamai spausdinti pasus siūlosi ir „Perlo“ terminalas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
"Liepk durniui melstis, tai jis ir kaktą prasiskels" :) :) :)

Irena

Irena portretas
O Panevėžyje miesto poliklinikoje reikia sumokėti 5 eurus, ojei greit ,tai 7 eurai

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nieko nesuprantu,skiepytis reikia dėl to,kad gauti tą pasą,ir su juo galima būtų eiti i kabaką,klubą,prekybos centrą,į koncertą? tik dėl to? Matai,kaip čia yra o aš galvojau,kad skiepytis reikia dėl to,kad įgauti imuninetą,va dabar jau supratau.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių