Quantcast

D. Vilčinskas: VIVA paskolos su EIB garantija bus patrauklesnės verslui

Europos investicijų bankui (EIB) suteikus 50 mln. eurų garantiją Lietuvos vidutinių ir didelių įmonių finansavimui, Pagalbos verslui fondą (PGF) valdančios Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) vadovas sako, kad sutartis su EIB yra išskirtinė – verslo finansavimo sąlygos bus patrauklesnės.

„Su EIB pagalba mes galėsime drąsiau teikti paskolas savo įsipareigojimų limitus išnaudojusioms įmonėms bei prisiimti didesnę riziką“, – penktadienį po sutarties patvirtinimo žurnalistams teigė VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Pasak EIB grupės viceprezidento Thomo Ostroso Europos garantijų fondas jau skyrė kelis šimtus milijonų eurų Lietuvos verslui remti, didžioji jų dalis skirta mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurios labiausiai nukentėjo nuo krizės.

„Džiaugiuosi, kad nuo šiol finansavimas būtų prieinamas ir didesnėms įmonėms“, – sakė T. Ostrosas.

Pasak finansų ministrės Gintarės Skaistės, vien 2020 metais EIB Lietuvoje finansavo projektų už beveik milijardą eurų, o tai sudarė apie 2 proc. BVP.  

„Bendradarbiavimas su EIB bus labai naudingas Lietuvos įmonėms, nes pagerins jų galimybes gauti finansavimą, prisidės prie ekonomikos transformacijos“, – sakė finansų ministrė

Bendradarbiavimas su EIB bus labai naudingas Lietuvos įmonėms, nes pagerins jų galimybes gauti finansavimą, prisidės prie ekonomikos transformacijos.

Finansų ministerijos teigimu, EIB Lietuvoje įsipareigoja suteikti garantiją ne tik mažoms, bet ir vidutinėms bei didelėms įmonėms. Ši sutartis leis įmonėms su papildoma apsauga gauti VIVA finansavimą per obligacijas ir paskolas.

Pagal dvejus metus galiosiantį susitarimą EIB garantijos galės būti pritaikomos iki 50 proc. atskirų sandorių vertės.

VIVA 28 įmonėms yra suteikusi apie 157 mln. eurų pagalbos paskolomis ar investicijomis į obligacijas – daugiausia viešbučiams ir gamybos įmonėms. Pasak VIVA vadovo, iki vasaros pradžios fondas planuoja pasirašyti dar apie 100 mln. eurų paskolų sutarčių.

Fondas įkurtas 2020 metų rudenį, kad teiktų paskolas stambioms ir vidutinėms ekonomikai svarbioms įmonėms, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O is kur "fondas:

O is kur "fondas:  portretas
Turi tiek finansu ???

Liurbis

Liurbis portretas
Karta paragaves ,oi paemes negali sustoti ,tampi priklausomas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių