Quantcast

D. Kreivys: mūsų energetinei nepriklausomybei svarbi partnerystė su Lenkija

  • Teksto dydis:

„Lenkija yra viena svarbiausių mūsų strateginių partnerių, stiprinant energetinę nepriklausomybę, todėl turime toliau stiprinti politinį dvišalį bendradarbiavimą“, – sakė energetikos ministras Dainius Kreivys.

Pasak jo, didesnė mūsų energetikos sistemų sinergija ir integracija gali veikti kaip Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais katalizatorius.

Taip D. Kreivys kalbėjo šiandien Varšuvoje įvykusiame susitikime su Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michału Kurtyka bei Vyriausybės strateginės energetinės infrastruktūros įgaliotiniu Piotru Naimski, su kuriais aptarė Baltijos šalių sinchronizacijos su kontinentinės Europos elektros tinklais projektų eigą, energetinį bendradarbiavimą gamtinių dujų sektoriuje bei vėjo energetikos jūroje projektuose.

D. Kreivys taip pat pristatė Astravo AE saugumo situaciją bei prekybos su trečiosiomis šalimis padėtį regione: „Lenkija supranta mūsų padėtį. Kolegos puikiai supranta, kad norint laiku įgyvendinti sinchronizaciją su KET, reikia nuosekliai mažinti elektros srautus iš Rytų“, – sakė D. Kreivys.

D. Kreivys Lenkijoje aptarė Baltijos šalių sinchronizacijos su kontinentinės Europos elektros tinklais projektus, gamtinių dujų rinką ir Lenkijos-Lietuvos dujotiekio GIPL tiesimo eigą, atsinaujinančios energetikos perspektyvas ir kitus klausimus.

Varšuvoje D. Kreivys taip pat susitiko su Lenkijos energetikos ekspertais ir Lenkijos naftos ir dujų bendrovės „PGNiG“ vadovybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

i abu galus

i abu galus portretas
Россия-Nord Steam-Deutschland-Polska-Lietuva-Latvia-Estonia-Suomi-Россия.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva PASYVUS p.id.e.ris . Aktyvaus Lenkijos pi.de.rio partneris. Kreivy tiktai neuzmirsk gerai issimuiluoti sikniaskyle - sako lenkai yra pislus. Kodel idiotai Lietuvos valdzioje? Kodel globalistai kisa visa suda i prezidentus, seimo ziurkes ir taip vad ministrus? Matomai, nelaiko lietuviu zmonemis.

Kęstas

Kęstas portretas
"Kai 1795 m. Habsburgų imperija, Prūsija ir Rusija suskaidė Lenkijos ir Lietuvos valstybę, tai iš dalies buvo dėl to, kad Lenkijos ir Lietuvos valstybės parlamentas, Seimas, beveik visą šimtmetį praleido padarydamas labai nedaug. XVII a. taisyklė, žinoma kaip liberum veto leido bet kuriam atskiram Seimo nariui nutraukti parlamentinę sesiją ir sunaikinti visus priimtus įstatymus paprastu šaukimu „Nie pozwalam!“ (aš to neleidžiu). Tai nebuvo pažangos receptas. Taigi, dėl pirmo svarbaus Lietuvos istorijoje superdaugumos reikalavimo ilgam praradome Lietuvos valstybingumą. Nepasimokėme. Dabar ir vėl, kad išsaugotume Lietuvos pilietybę ir tuo pačiu mūsų valstybingumą, išsisklaidžius tautai po visą pasaulį, kad išgyventi šitą sunkmetį, mes turime surinkti rinkėjų superdaugumą. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką).
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių