Quantcast

D. Kreivys Kyjive su Ukrainos energetikos ministru aptarė pagalbą šaliai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvos energetikos ministras Dainius Kreivys Kyjive susitiko su Ukrainos kolega Hermanu Galuščenka ir aptarė tolimesnius pagalbos nuo Rusijos karo kenčiančiai šaliai klausimus.

Kaip pranešė Energetikos ministerija, D. Kreivys išreiškė visišką paramą Ukrainos žmonėms ir pabrėžė, kad Lietuva ir toliau padės Ukrainai.

Iš Lietuvos į Ukrainą buvo išsiųsti penki sunkvežimiai su 114 skirtingos galios transformatoriais. Iš viso Lietuva ketina pateikti 252 transformatorius.

Sistemingos ir tikslingos Rusijos atakos pastarosiomis savaitėmis stipriai pažeidė Ukrainos energetikos infrastruktūrą, todėl baiminamasi, kad besiartinant žiemai gali kilti sveikatos krizė ir iš karo draskomos šalies pabėgti dar daugiau žmonių.

Pasak pranešimo, Ukrainos ministras padėkojo Lietuvos partneriams už operatyvią pagalbą.

H. Galuščenka D. Kreivį informavo apie žalą, kurią Ukrainos energetikos infrastruktūra patyrė dėl didelio masto raketų atakų iš Rusijos.

 „Lietuva visada buvo mūsų patikima partnerė ir draugė. Labai vertiname jūsų paramą Ukrainai visais lygiais. Esu įsitikinęs, kad vienybė ir solidarumas padės mums atsispirti bendram priešui ir atneš pergalę prieš agresorių“, – pabrėžė Ukrainos energetikos ministras.

Energetikos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios Lietuvos energetikos įmonės ir organizacijos jau pateikta 3 mln. eurų vertės specializuotos paramos Ukrainos energetikos sektoriaus remontui ir rekonstrukcijai, o šiuo metu vykdomas 2 mln. eurų vertės įrangos perdavimas.


Šiame straipsnyje: energetikos ministerijaDainius KreivysHermanas Galuščenkakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių