Quantcast

D. Kreivys: energijos kainos dar augtų, kilus karui Ukrainoje

Energetikos ministras Dainius Kreivys įsitikinęs, kad gamtinių dujų kainos jau pasiekė piką ir daugiau nebekils. Visgi ministras pripažįsta, kad, jei Ukrainos pasienyje su Rusija prasidės ginkluotas konfliktas, kainos kils dramatiškai.

„Kaip rodo rinkos duomenys, labai kažkur kilti dar aukščiau dujų kainai kaip ir nebėra erdvės, nebent labai ekstremalus atvejis. Svyravimai jau dabar yra drastiški, ir dujų kainos svyruoja nuo dviejų iki penkių kartų“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjo D. Kreivys.

„Ekstremaliu atveju“, pasak jo, galima būtų vadinti įtampą tarp Ukrainos ir Rusijos, kurios jau balansuoja ties kariniais veiksmais.

„Jei kils karas, energetinių resursų kainos kils dramatiškai. Jokių kitų išeičių nėra“, – mano D. Kreivys.

Ministras spėja, kad, prasidėjus karui, Vakarai galėtų įvesti sankcijas, į ką atsakydama Rusija užkardytų dujų tiekimą į Europą, o tai dar labiau išpūstų dujų kainas.

„Nenoriu gąsdinti žmonių, čia turbūt „kas būtų, jei būtų“ scenarijus. Tai yra dalykai, kurie yra už mūsų galimybių suvaldyti ribų“, – sakė D. Kreivys.

Visgi, jei to pavyktų išvengti, ministras neabejoja, kad dujų kainos dar labiau nebekils.

„Visą laiką visko būna, gali būti ir aukštesnių. Bet ta kaina neturėtų drastiškai skirtis nuo to, ką turime dabar, nes dabar yra tas vartojimo pikas, šalčiai Europoje, ir ta kaina yra maždaug nusistovėjusi apie 100 eurų momentinių sandorių biržose. Tikėkimės, ją panašią ir turėsime“, – nurodė D. Kreivys.

Anksčiau D. Kreivys prognozavo, kad dujų kainos turėtų nukristi ir stabilizuotis balandį, pasibaigus šildymo sezonui.

ELTA primena, kad Ukraina kaltina Rusiją telkiant tūkstančius karių prie šiaurinės ir rytinės jos sienų, taip pat aneksuotame Kryme. Kremlius neneigė kariuomenės judėjimo, bet tvirtino, kad Maskva neketina niekam kelti grėsmės.

Nepagrįstu kariuomenės telkimu Kremlių kaltina JAV ir NATO. Maskva savo ruožtu reikalauja nutraukti Aljanso plėtrą į Rytus – neseniai ji pateikė konkrečius pasiūlymus dėl saugumo garantijų Europoje.


Šiame straipsnyje: Dainius Kreivysenergijos kainoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Eik tu n... ,visur neauga tik pas mus auga.Galėsi is savo kišenės paremti

taigi

taigi portretas
VOR PO KLIČKĖ "KRIVOI".

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
pasakorius . Valstybinė tarnautojų mafija ir ES , perdavė privatiems asmenims daliai aferistų ir kgbistų strateginius šalies objektus kurie tiesiogiai susyja su šalies ekonomika , tam kad galima būtu manipuliuoti ir apvoginėti šalių piliečius .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių