Quantcast

D. Kreivys: dėl kompensacijų už elektrą spręsime gegužę

Vyriausybės sprendimai, ar pratęsti kompensacijas gyventojams už elektrą, bus priimti gegužę, kai bus aiškesnė kainų dinamika, sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Gegužės mėnesį, kai matysime aiškesnę kainų dinamiką, visi sprendimai bus priimti. Jeigu reikės kažkokių sprendimų pagelbėti žmonėms, jie bus priimti“, – pirmadienį LRT radijui sakė D. Kreivys

Jeigu dabartinė situacija nesikeis, kompensacijų neprireiks, teigė ministras.

„Jeigu kainų tendencija išsilaikys tokia, kaip dabar, tai kompensacijų nereikės, o jeigu kainos bus didesnės, tai, be abejo, Vyriausybė į tai aktyviai reaguos“, – teigė D. Kreivys.

Pirmąjį šių metų pusmetį už elektrą gyventojams valstybė padengia iki 28,5 cento už kWh, tačiau nekompensuojama žemiau 28 centų tarifo ribos.

Mes matome, kad šiandien to mechanizmo nereikia ir neprireiks: akivaizdi tendencija šiandien.

Anot D. Kreivio, tendencijos rinkoje rodo, kad dabartinio kompensacijų mechanizmo nereikia ir neprireiks.

„Mes matome, kad šiandien to mechanizmo nereikia ir neprireiks: akivaizdi tendencija šiandien. Kainos yra pakankamai žemos, be abejo, ateina intensyvesnis sezonas ir kuomet bus kraunamos dujų saugyklos, kuomet bus mažiau vandens ir kainos gali pakilti, bet tokių incidentų, kuriuos turėjome praėjusiais metais, nėra numatoma“, – kalbėjo D. Kreivys.

Šių metų biudžete subsidijoms už dujas ir elektrą skirta 812 mln. eurų, nors finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau ne kartą sakė, kad tiek lėšų neprireiks. 

Prezidento patarėja Irena Segalovičienė yra teigusi, kad antrąjį pusmetį valstybė turėtų tęsti kompensacijų mokėjimą. Pasak jos, nuo liepos galėtų būti kompensuojama tik už dalį suvartotos elektros, pavyzdžiui, iki 150 kWh per mėnesį.

Lietuvos energetikos agentūros duomenimis, balandžio 7–13 dienomis vidutinė elektros megavatvalandės kaina siekė  43 eurus (4,3 cento už kilovatvalandę).



NAUJAUSI KOMENTARAI

BEPROTI, KREIVY

BEPROTI, KREIVY portretas
Nustok Lietuvos piliečiams pudruoti smegenis. Grąžink tą elektros naudojimo ir mokėjimo tvarką kuri buvo.

Tegu

Tegu portretas
Susikiša į rūras savo kompensacijas, melejonus prasuko į savo kišenes dabar imkit ubagai trupinius, kalėjime jų vieta

Alis...

Alis... portretas
matot, kokią sumaištį įvedė elektros paskirstymo privatizavimas... mano nuomone, jis yra dar per ankstyvas... kaip ir NT įvedimas... nors pastarasis gal jau ir pavėluotas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių