Quantcast

D. Kreivys: 2025 metais Lietuva pasigamins apie 75–80 proc. elektros

 2025 metais „žaliosios“ elektros gamyba Lietuvoje turėtų pasiekti 8 gigavatus (GW), arba 75–80 proc. šalies suvartojimo, prognozuoja energetikos ministras Dainius Kreivys.

„2025 metai yra lūžio metai, kuomet Lietuvoje instaliuota saulės ir vėjo elektrinių galia pasieks aštuonis gigavatus. Tai yra milžiniškas kiekis, realiai tai leis mums generuoti beveik 75–80 procentų visos elektros energijos, kuri yra mums reikalinga“, – antradienį Seime sakė D. Kreivys. 

Jo teigimu, tokias apimtis leidžia prognozuoti projektų vystytojų bei tinklų operatorių susitarimai dėl tinklų rezervavimo ir ketinimų protokolai.

„Tinklo rezervacijos ir ketinimų protokolai, tinklo rezervacijų sutartys yra sudarytos, yra įnešti didžiuliai užstatai ir per trejus metus saulės elektrinės ir vėjo elektrinės turi būti pastatytos“, – sakė ministras.

Pasak jo, 2024 metais elektros iš saulės ir vėjo gamyba Lietuvoje turėtų pasiekti beveik 3,5 GW, o šioms elektrinėms perdavimo tinkle šiuo metu rezervuota daugiau nei 12 GW galios.

„2030 metais pagal tai, ką aš rodžiau, kaip vystosi mūsų generacija, mes pasieksime lūžį, kuomet visa elektros energija, nepaisant žymiai aukštesnio jos vartojimo, bus gaminama Lietuvoje“, – teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elektriku aferistu geroves valstybes realijos

elektriku aferistu geroves valstybes realijos portretas
tokie kaip kreivys vercia gyventojus pasirasyt privalomus elektros abonementus... o gal ir jums reikia abonemento elektrai ? vos 0.78Eur su 84men sutartimi....nu... paskubekit a tai kainos kils... tiesiog gerove...

uzknisote

uzknisote portretas
ponai politikai ir ministrai baigę mokyklas ir universitetus, paaiškinkite žmonėms kas yra "'Generacija" ?...jei nemokate LT kalbos, kalbėkite antra kalba, rusų arba anglų.

geras

geras portretas
nežinojau kad milionierius ministras taip moka kalbeti :D...visu pirma vejų parkas turėjęs veikti 2027 metais jau dabar pirmasis vėjų parko paleidimo data nukelta iki 2030 metu :D...tikrai progresas didziulis....paskui fiziniai asmenys, tie kas sau gali leisti saules elektrines LT yra apie 20 proc. tikrai nebus LT kad iki 2030 metu kas trecias namu ukis gamins elektra, nes elektros tiekėjams yra nuostolis tureti klienta su saules elektrine su kazkokiais mistiniais pasaugojimais kitu vartotoju saskaita kurie ir taip nieko neturi. Trecia brangsta palukanos, parkai, vejo elektrines verslai be skolintu pinigu retai ka stato, todel lauks kol kris palukanos, ir ketvirta, 2GW ribojimas buvo, dabar atsauktas su salyga kad bus kaupikliai, kas čia dės tuos kaupiklius,,,kokie tuomet atsipirkimai verslu parkams ir t.t....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių