Quantcast

D. Grybauskaitė apie Rusiją: sąjungos, kurios kuriamos perkant, neturi ateities

Europa pasirengusi padėti visoms šalims, siekiančioms suartėjimo su ja, tačiau niekuomet nevers jėga kitų valstybių siekti narystės Europos Sąjungoje (ES), ketvirtadienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji kartu užsiminė, jog Rusijos kuriama Muitų sąjunga neturi ateities dėl naudojamų spaudimo metodų.

"Europa pasirengusi padėti visoms šalims, kurios nori artėti su Europa, vykdyti savo šalių modernizaciją, pasidalinti savo patirtimi, bet Europa niekada nepirks nė vienos šalies ir niekada nevers jėga tapti nare. Tos sąjungos, kurios kuriamos perkant, spaudžiant, verčiant, neturi ateities", - žurnalistams Briuselyje sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Ukrainos klausimas ketvirtadienį bus aptariamas Europos viršūnių susitikime. Anot jos, tai svarbu ypač įvertinant paskutinius įvykius Ukrainoje ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino pareiškimus.

"Ukrainos klausimas taip pat bus aptariamas, įvertinant paskutinius įvykius ir Vilniaus viršūnių susitikimą ir aišku, tai yra svarbu. Turime pamatyti labai realiai tai, kas vyksta aplink mus Europos pasienyje ir girdėti pareiškimus tokius, kaip pavyzdžiui mes ką tik girdėjome spaudos konferenciją mūsų vienos didelės kaimyninės šalies, kurios vadovas dar kartą pakartojo, kad yra labai didelis nuostolis ir pasigailėjimo vertas aktas, kad sugriuvo Sovietų Sąjunga ir taip toliau", - sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, tai rodo, kad ES pasirinkta politika padėti rytų partneriams apsispręsti, kur jų likimas, kur jie gali pasiekti daugiau ir kaip jie gali greičiau modernizuoti savo šalį - teisinga.

Rusijos prezidentas V.Putinas ketvirtadienį surengė metinę spaudos konferenciją, kurioje, be kita ko, teigė, jog anksčiau pavadindamas Sovietų sąjungos žlugimą 20 amžiaus tragedija, turėjęs omenyje humanitarines šio žlugimo pasekmes.

"Žmonės gyveno vienos šalies rėmuose, jokio skirtumo niekas nedarė tarp Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano, visi buvo vienodi ir tame buvo didžiulis pranašumas gyvenimo drauge vienoje didelėje valstybėje", - kalbėjo V.Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas Stonkus

Sigitas Stonkus portretas
Putinas tikrai nenori nupirkti Ukrainos.Juk klausėtės žinių.Pusija išperka Ukrainos vertybinius popierius už 15 milijardų JAV dolerių.Tai yra pagalba.Be to jų prekės ir toliau keliaus į Rusiją ir jokio sutrikdymo Ukrainos ekonomikai nebus.Žmonės tai turėtų suprasti, todėl demonstracijos pamažu nurims, kai žmonės supras kur teisingiau.

Sigitas Stonkus

Sigitas Stonkus portretas
Putino, Janukovičiaus ar Grybauskaitės politika trumparegiškiausia?Janukovičius samprotauja taip:-dabar mūsų ekonomika dar yra tampriai susijusi integraciniais ryšiais su Rusija.Ir nutraukti tuos ryšius dabar būtų pražūtinga mūsų žmonėms.Be to nesame padarę reikalingų reformų įvairiose srityse.Tai kur jo neteisingi samprotavimai.Gal mūsų politikai nori, kad Ukraina šoktų į dilgėles pliku užpakaliu?Ukraina turigalimybę pasimokyti iš Lietuvos politikų klaidų, kai buvo per tą ES sugriauta visa nacionalinė ekonomika ir štai jau 22 metus žmonės negali normaliai gyventi, Lietuva tik rinka ES ekonomikai,Teisingai daro Janukovičius, kad neskuba.Reikia bendradarbiauti su visomis šalimis ypač su kaimyninėmis

Salce

Salce portretas
H.K ir Arturui Lietuviui Landsbergis jau praplove smegenis...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių