Quantcast

„Citadele“ šiemet uždirbo 26 mln. eurų pelno, pajamos augo 37 proc.

  • Teksto dydis:

Padalinį Lietuvoje turintis Latvijos bankas „Citadele“ antradienį pranešė, jog pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 26 mln. eurų grynojo pelno – beveik dvigubai daugiau, nei paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį, kai jis siekė 13,3 mln. eurų.

Grynosios „Citadelės“ pajamos augo iki 52 mln. eurų – 12 proc. lyginant su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu (46,4 mln. eurų) ir buvo 37 proc. didesnės lyginant su laikotarpiu prieš metus.

Sausį–kovą privatiems Baltijos šalių klientams, smulkiojo ir vidutinio bei stambiojo verslo įmonėms Baltijos šalyse bankas suteikė 190 mln. eurų paskolų.

„Nors tęsiasi pasaulinis politinis ir ekonominis neapibrėžtumas, įskaitant ir kelių didžiųjų bankų žlugimą JAV ir Europoje, „Citadele“ pozicija finansų sektoriuje išlieka stabili. Toliau skoliname klientų poreikiams, plečiame klientų bazę ir kuriame naujus skaitmeninius sprendimus kasdienei bankininkystei ir sėkmingam verslui“ , – sako sako „Citadele“ vadovas Johanas Akerblomas.

Bendras paskolų portfelis šiemet siekė 2,918 mlrd. eurų ir lyginant su paskutiniu praėjusių metų ketvirčiu sumažėjo 48 mln. eurų.

Tuo metu klientų indėliai, palyginti su 2022 metų pabaiga, sumažėjo 2 proc. ir pirmąjį 2023 metų ketvirtį sudarė 3,938 mlrd. eurų. Paskolų ir indėlių santykis buvo 74 procentai.

Nuosavo kapitalo grąžos rodiklis (ROE) buvo 21,5 procento.

Banko aktyvių klientų skaičius pasiekė 374 tūkst. – tai yra 3 proc. augimas, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

75 proc. „Citadele“ akcijų valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių