Quantcast

Būstų nuomotojai trina rankomis ir keldami kainas nesikuklina: norintys laukia eilėje

  • Teksto dydis:

Investiciniai būsto nuomotojai net už keliolikos kvadratų plotą Vilniuje per mėnesį prašo ir daugiau nei pusės tūkstančio eurų, praneša LNK.

„Mūsų projekte būsto kainos svyruoja nuo 450 iki 600 eurų“, – sakė „Baltic Asset Management“ generalinis direktorius Ugnius Latvys.

Už tokią sumą reikėtų gyventi gana kompaktiškai. Miegamasis, vonia ir virtuvė telpa į 15-20 kvadratų. Norintys laukia eilėje, o į sostinę net studentai dar nesuvažiavę.

„Šiuo metu turime didelį susidomėjimą būsto nuoma. Jei norite rinktis iš geriausių variantų, reikėtų paskubėti. Rugsėjį jau turbūt bus per vėlu“, – teigė U. Latvys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ištisus daugiabučius skiria nuomai, tai atneša tam tikrą civilizaciją. Nėra tokių subjektyvių faktorių, kaip, kad nuomai norima tik merginos studentės ir jokiu būdu nepriimama su vaikais“, – komentavo „Ober-Haus“ senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada.

Kad verta už keliolika kvadratinių metrų kiekvieną mėnesį pakloti po pusę tūkstančio, bandoma įtikinti papildomais priedais. Viliojami ne tik jaunuoliai, ateityje sostinėje turėtų atsirasti bendras būstas nuomai, skirtas senjorams. Kol nekilnojamojo turto rinkoje spaudžiami stabdžiai, nuomotojai net neketina sustoti.

„Nuomos rinka elgiasi atvirkščiai. Nuomos kainos šiek tiek kyla“, – teigė M. Čiulada.

„Pirkėjai, kurie šiuo metu negali įsigyti turto dėl padidėjusių palūkanų, yra priversti nuomotis“, – sakė „Capital Smart“ nekilnojamojo turto brokeris Viačeslav Mikelionis.

„Dalis žmonių, kurie lig šiol svarstė įsigyti būstą sau, šiuo metu pristabdė svarstymus ir renkasi nuomą“, – teigė U. Latvys.

Tradicinės nuomos rinkoje situacija stabilizavosi palyginus su pernai. Jei pernai pavasarį sostinėje būsto nuomos pasiūlų likę buvo vos keli šimtai, dabar aruode yra 1,3 pasiūlymų.

„Studentinė nuoma yra šiek tiek vangesnė, nes dar pirmakursiai nėra sužinoję, kur įstojo“, – sakė M. Čiulada.

Pernai nuomos kainos šoktelėjo maždaug 40 proc. Kiek pakritusi nusistovėjo, bet išliko aukšta.

Jei norite rinktis iš geriausių variantų, reikėtų paskubėti.

„Naujos statybos, dviejų kambarių be kokių 400-600 eurų sunku tikėtis“, – komentavo M. Čiulada.

Ekspertai pastebi, kad aukštos kainos iškėlė kartelę patiems nuomotojams.

„Su kainų augimu, auga ir standartai. Seni, sovietiniai močiutės baldai jau nebetinka“, – kalbėjo M. Čiulada.

Anot ekspertų, negalėdami įsigyti nuosavo būsto, nuomininkai darosi vis išrankesni, nori matyti, už ką moka, o nuomotojai yra priversti investuoti.

„Naujos statybos butuose nauja indaplovė jau yra standartas, o ne papildoma opcija“, – sakė M. Čiulada.

Nors poreikis yra, investuotojai tikina, kad Vilniuje rasti, kur plėstis yra sudėtinga. Tad, kol pasiūla mažesnė už paklausą, kainos nuomos rinkoje artimiausiu metu turėtų augti dar dešimtadaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Osia Bender

Osia Bender portretas
Kol bus norinčių atiduoti savo pinigus visada atsiras tas kas juos paims.

korupcijai

korupcijai portretas
o ko nesinervuoji kai elektros kaina birzoje 0ct o is taves vistiek lupa 10ct uz kwh. Paskaiciuok kiek kartu brangiau tau elektra tada parduoda? Begalybe kartu? Ania.

Stop korupcijai

Stop korupcijai portretas
Kas čia per spekuliacijos nuomos kainos didėja dėl kuo ? Kai busto nuomotojai pristato tokius butus žiaurius už tokias kainas ,tai yra nonsensas. Kur prižiūrinčios institucijos ,kur neva vykdoma korupcija Lietuvoje. Ne visi Nuomotojai moka mokesčius o beto būkle būna ne iš europinių standartu. Kai sovietinio tipo butas yra mokomas virš 600,kas čia per velniava .Laikas žmonėms jau nebe "relaxuoti" o protą įsijungti ,siekti teisybes!!! Dar galu gale galima suprasti produktu ir prekių kainas ,bet ne buto nuomas .Toks jausmas visi valstybiniai tarnautojai institucijos užsimerkė akis ir miega dar neprabudę iš karantino.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių