Quantcast

Būsto paskolas jaunoms šeimoms teiks SEB ir „Swedbank“

  • Teksto dydis:

Valstybės subsidijuojamas paskolas pirmajam būstui regionuose jaunoms šeimoms pradžioje teiks du bankai – SEB ir „Swedbank“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Eglė Samoškaitė BNS teigė, kad ministerija sutartis su bankais pasirašė rugsėjį.

Pasak E. Samoškaitės, vėliau paskolų teikėjų ratą numatoma plėsti, įtraukiant ir kitus komercinius bankus bei kredito unijas.

Šiemet šioms subsidijoms numatyta 4 mln. eurų, o parama galės pasinaudoti daugiau nei 200 jaunų šeimų.

Būsto kredito suma, pagal kurią apskaičiuojama subsidija, negali būti didesnė kaip 87 tūkst. eurų. Vaikų neturinčioms šeimoms numatyta 15 proc., vieną vaiką auginančioms – 20 proc., du vaikus – 25 proc., auginančioms tris ir daugiau vaikų – 30 proc. būsto kredito sumos subsidija.

Paskola suteikiama butui ar namui šalies regione įsigyti, taip pat namo statyboms. Dėl paramos gali kreiptis asmenys, niekada neturėjusi nuosavo būsto jauna šeima – sutuoktiniai arba vaiką vienas auginantis tėvas ar mama iki 35 metų.

Seime svarstomos įstatymo pataisos, siūlančios sušvelninti reikalavimus jaunoms šeimoms, norinčioms pirkti būstą didesniuose miesteliuose. Siūloma paramą skirti ir tuomet, kai jauna šeima įsigyja pirmąjį būstą regione, kur kvadratinio metro vertė yra bent 60 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią vertę visoje Lietuvoje. Dabar šį riba yra 65 procentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių