Quantcast

Būsimoji Vyriausybė žada tęsti įsipareigojimus dėl vaiko pinigų

Būsimoji centro dešinės Vyriausybė žada tęsti buvusių valdančiųjų prisiimtus įsipareigojimus dėl vaiko pinigų.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė, atsakydama į buvusių valdančiųjų kritiką dėl 18-osios Vyriausybės programoje neįtrauktų vaiko pinigų, siūlė kolegoms „nesilaužti pro atviras duris“.

„Siūlyčiau kolegoms nesilaužti pro atviras duris. Nes iš pradžių visus rinkimus buvo kalbama apie tai, kad vaiko pinigus kažkas atims, kai jau dabar susitarėme, kad niekas nieko atimti nesiruošią, tai jau tada vėl yra kažkokių klausimų. Akivaizdu, kad ta reforma, kuri įvyko, nuėjo per toli, kad galima būtų ją atšaukti“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Anot jos, bus svarstoma tik dėl galimybių papildomą paramą šeimoms taikyti kaip mokestinę lengvatą.

„Tačiau kaip tolesnę paramą vaikus auginančioms šeimoms konstruoti, ar grįžti prie mokesčių lengvatų dirbantiems tėvams šalia universalios išmokos, ar kažkokiomis kitomis priemonėmis, tai tikrai turėsime laiko padiskutuoti“, – teigė I. Šimonytė.

Paskirtoji Vyriausybės vadovė pabrėžė, kad kiekvienas tolesnis didinimas gali būti vis mažesnis ir tai jau matyti iš kadenciją baigusios daugumos sprendimų. I. Šimonytė pabrėžė, kad parama yra gerokai didesnė daugiavaikėms šeimoms, ir tai neleidžia tvirtinti, kad išmokų aspektu „visi vaikai yra vienodi“.

„Tęsime taip, kaip yra taikliausia ir geriausia. Galiu pasakyti: tie įsipareigojimai, kurie buvo priimti Seime, jie tikrai bus vykdomi ir vaiko pinigai bus mokami. Vaiko pinigams pinigų biudžete tikrai rasime, jų pakaks, kaip ir pensijų indeksavimui, kuriam, deja, valdantieji nebuvo numatę pinigų. Bet juos biudžete tikrai rasime“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ir paskirtoji socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Išmokų vaikams įstatymas numato, kad nuo kitų metų sausio vaiko pinigai augtų nuo 60 iki 70 eurų, neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams – nuo 100 iki 111 eurų. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimu, išmokoms vaikams kitiems metams papildomai reikės 63 mln. eurų.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas yra nusprendęs prie siūlomų pakeitimų grįžti, kai juos peržiūrės ir įvertins naujoji Vyriausybė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių