Quantcast

Bus svarstoma dėl 80 proc. transporto lengvatos onkologiniams ligoniams

Vyriausybė posėdyje svarstys Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą įstatymo projektą, kuriuo siūloma asmenims, sergantiems onkologinėmis ligomis, suteikti galimybę pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigyjant važiavimo bilietus su 80 proc. nuolaida.

Projektas parengtas siekiant suteikti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo, vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su minėta nuolaida, teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Nurodoma, kad šiuo metu onkologiniai pacientai, kol neįgyja neįgaliojo statuso, negali pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigydami važiavimo bilietus su nuolaidomis.

Taip pat ministerija siūlo didinti lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensaciją asmenims, kuriems nustatytas specialusis lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos poreikis bei turintiems patvirtintą teisę vairuoti lengvąjį automobilį.

Kompensaciją Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo didinti iki 64 (iki 2496 eurų) bazinių socialinių išmokų dydžio pagal faktines išlaidas pagrindžiančius dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bjaurybės

Bjaurybės portretas
darykit pensininkams ir mokiniams nemokamą pravažiavimą.Net Vilniuje pigiau yra. Lendat autobusu gaujai į sikna be muilo. Nedaro pigiau - gražinkit viešaji transporta savivaldybės nuosavybėn. Arba bent kap Danijoj kad yra municipaliniame pavaldume su rimta stebėtoju taryba

yja

yja portretas
puiku, tikiuosi kad bus priimtas teisingas, ty palankus ligoniams, sprendimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių