Quantcast

Buitiniai vartotojai už dujas pernai sumokėjo per 76 mln. eurų

Pernai Lietuvoje buvo 595 tūkst. gamtinių dujų vartotojų, iš kurių 587,6 tūkst. – buitiniai ir 7,4 tūkst. – nebuitiniai.

Buitiniai vartotojai, kurie pagal vartotojų skaičių užima 98,76 proc. visos mažmeninės vartotojų rinkos, suvartojo tik 33,17 proc. gamtinių dujų, kurios buvo patiektos mažmeninėje gamtinių dujų tiekimo rinkoje, skelbiama Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) parengtoje Lietuvos elektros energijos ir gamtinių dujų rinkų metinėje ataskaitoje už 2018 m.

Nebuitiniai vartotojai nupirko 66,38 proc. mažmeninėje gamtinių dujų tiekimo rinkoje patiekto gamtinių dujų kiekio, nors jų, kaip vartotojų, skaičius, palyginti su buitinių vartotojų skaičiumi, buvo labai mažas – 1,24 proc.

Pernai mažmeninėje rinkoje dujas buitiniams vartotojams tiekė 4 įmonės. 2018 m. buitiniai vartotojai suvartojo 2,1 tūkst. GWh gamtinių dujų, t. y. 7,11 proc. daugiau nei 2017 m. Buitiniai vartotojai už gamtines dujas sumokėjo 76,4 mln. eurų, t. y. 10,25 proc. daugiau nei užpernai.

„Lietuvos energijos tiekimas“ ir toliau išlieka pagrindinė gamtinių dujų tiekėja buitiniams vartotojams: 2018 m. šios įmonės užimama rinkos dalis sudarė 99,9 proc. visų pardavimų buitiniams vartotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
"Migracijos statistika taip pat negailestinga: iš Lietuvos išvažiavo 30 proc. žmonių. Yra ir kita emigracijos pusė – šalyje liko vaikai ir seneliai, o išvažiavo daugiau kaip 50 proc. dirbančiųjų. Tai taip pat kelia rimtų bėdų." Išsilavinę ukrainiečiai žino, kad į Lietuvą važiuoti neapsimoka. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Rusiskos dujos per pus pigesnes. Kodel svolociai perka okupacines rusu pigias dujas o mes mokam lygtai dujos butu Norvegiskos brangios demokratines. Tai gal landzberginius isgamas jau NEPUOLA RUSAI?

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek pervesta i Amerikos ofsoro kompanijas i Grybauskaires, Kubiliaus, Simonytes saskaitas ir Norvegijos valstybines mafijos saskaitas?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių