Quantcast

Melaginga informacija: BBC Baltijos šalis pavadino skurdžiausiomis euro zonoje

  • Teksto dydis:

Ekonomistas Žygimantas Mauricas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie britų nacionalinio transliuotojo klaidą. BBC rašė, kad Baltijos šalys yra skurdžiausios euro zonoje, tačiau vėliau savo klaidą ištaisė. Vis dėlto melaginga informacija pasklido po internetą.

„Britų nacionalinis transliuotojas BBC šįryt rašė, kad „The Baltic states are the poorest nations in the eurozone“. Popiet persigalvojo (ir ne be reikalo*) ir slapta pakoregavo savo įrašą. Visgi „žodis ne žvirblis – iš interneto nebesugrįš“, tad ši melaginga informacija netruko pasklisti po interneto platybes (ją perspausdino eilė kitų portalų).

*Baltijos šalys nėra skurdžiausios euro zonoje: mūsų BVP vienam gyventojui yra didesnis nei Slovakijos, Graikijos ir Portugalijos. Be to, net 25 proc. Britanijos regionų yra skurdesni nei Baltijos šalys, o po krizės šis procentas gali dar labiau išaugti, tad britų vietoje aš atsargiau švaistyčiausi su tokiais pareiškimais...“ – pastebėjo ekonomistas.

 

„Facebook“ nuotr.

Pasak Ž. Maurico, netikslią BBC informaciją perpublikavo portalai aljazeera.com, republicworld.com, gulftoday.ae. Tuo tarpu BBC paliko nuotrauką su klaidingu įrašu.

„Facebook“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qqqqq

qqqqq portretas
tai ne melas, tai tiesa

Viskas OK

Viskas OK  portretas
Deja Lietuva už Latvija gyvena geriau Važiavau į Latviją ten nieko nėra Viską lietuviai stato ir kelia ekonomika

Rasa

Rasa portretas
Teisingai parašė,atlyginimų ir kainų palyginime su kitomis šalimis,mes skurdžiai
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių