Quantcast

„BMS Megapolių“ mažėja

Viena skaitmeninės elektronikos rinkos lyderių Lietuvoje bendrovė BMS buvo priversta uždaryti parduotuvę Latvijoje, tačiau iš šios šalies rinkos nesitraukia.

Latvijos spauda pranešė, kad Rygos prekybos centre "Olympia" uždaryta kompiuterine technika prekiavusi parduotuvė "BMS Megapolis". Apie 1 tūkst. kv. m plotą užėmusi parduotuvė buvo atidaryta 2007 m. spalį. Šiomis dienomis ji neveikia, o ant durų pakabintame skelbime pirkėjai informuojami, kad parduotuvė uždaryta dėl techninių kliūčių. "Olympia" atstovai paskelbė, esą Lietuvos bendrovė BMS planuoja uždaryti ir antrą šioje šalyje veikiančią parduotuvę bei trauktis iš Latvijos rinkos.

Bendrovės BMS direktorius Artūras Afanasenka patvirtino, kad sausį nuspręsta uždaryti vieną iš dviejų Latvijoje įkurtų parduotuvių.

"Pagrindinės tokio sprendimo priežastys – ekonominės. Prekybos centras neparodė tokių galimybių ir rezultatų, kurių tikėjomės. Kadangi parduotuvė dirbo nerentabiliai, ją uždarėme", – sakė įmonės vadovas.

Tačiau antrosios parduotuvės, nuo 2006-ųjų veikiančios Rygos prekybos centre "Galerija Azur", uždaryti neketinama.

"Ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje optimizuojame veiklą. Kaune uždarėme vieną iš keturių parduotuvių. Bet daugiau tokių žvilgsnių neplanuojame. Vartojimas mažėja, žmonės taupo, mažmeniniai pardavimai mažėja. Viso to priežastis – pasaulinė finansų krizė. Verslas taip pat priverstas imtis tam tikrų sprendimų ir taupyti. Tai normali veikla. Tačiau jokios panikos tikrai nėra. 2008-ieji buvo geri, o kas bus šiemet, pamatysim", - padėties nedramatizavo A.Afanasenka.

Visus plėtros planus BMS kol kas atidėjo. "Neatsisakome ateityje plėtros Latvijoje. Manau, kad rinka po metų kitų atsigaus ir vėl pradės augti. Tačiau kol kas apie tai negalvojame", – pridūrė įmonės vadovas.

Pirmąjį "BMS Megapolį" atidariusi 2001 m., pernai pabaigoje BMS Lietuvoje valdė 14 tokių parduotuvių.

Paėjusiais metais visas savo parduotuves Latvijoje buvo priverstas uždaryti elektronikos ir buitinės technikos prekybos tinklas "Topo centras".


Šiame straipsnyje: BMSMegapolisLatvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių