Quantcast

Birželį parama maistu ir higienos prekėmis turėtų pasiekti 168 tūkst. gyventojų

  • Teksto dydis:

Savivaldybių administracijų ir nevyriausybinių organizacijų pradedama dalyti parama maistu ir higienos prekėmis birželį turėtų pasiekti 168 tūkst. gyventojų.

Kaip informavo Europos socialinio fondo agentūra (ESFA), tiekėjai maisto produktus, visai šeimai skirtas higienos prekes į savivaldybes pradeda vežti pirmadienį.

Šiemet tai jau trečiasis dalijimas, kurio metu mažas pajamas gaunančius gyventojus pasieks aštuoni skirtingi maisto produktai. Davinį sudaro po kilogramą miltų, cukraus, po 0,5 kilogramo makaronų, ryžių, konservuotos burokėlių sriubos ir sausų pusryčių, 0,66 kilogramo konservuotų žirnelių, 0,4 kilogramo kiaulienos konservų.

Kartu sunkiau besiverčiančius gyventojus turėtų pasiekti muilas, šampūnas, skalbimo skystis, dantų pasta ir dantų šepetėlis.

Dėl šalyje paskelbtos ekstremalios situacijos, produktus ir prekes pristatyti į savivaldybes planuojama iki birželio 18 dienos. Laikantis karantino reikalavimų, jie bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos bei „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Paramą gali gauti gyventojai, kurių pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio per mėnesį, t. y. 187,5 euro, tačiau savivaldybės gali taikyti išimtis ir daugiau pajamų gaunantiems asmenims.

2019-2020 metams maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti yra skirta 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių