Quantcast

Baltijos šalys garsėja keistomis siuntomis: bandė siųsti ir sliekus, ir bičių spiečių

  • Teksto dydis:

Kartais žmonių norai nustebina net visko mačiusius darbuotojus. Estijoje klientas yra bandęs siųsti bičių spiečių, o Lietuvoje yra pasitaikę atvejų siųsti net bulvių maišus, medžius ir sliekus.

Apie tai plačiau kalbėjo „Smartpost“ pardavimų Baltijos šalims vadovas Justas Januškevičius.

– Kokią keisčiausią siuntą esate pastebėję Baltijos šalyse?

– Praėjusiais metais Estijoje klientas bandė siųsti bičių spiečių, tai buvo nustebę visi darbuotojai. Kažkas siuntoje dūzgė ir atidarius buvo tokia nemaloni staigmena. Net įvyko taip, kad ir darbuotojai buvo apkandžioti.

–  O kaip Lietuvoje?

– Lietuviai irgi pasižymi išradingumu. Esam gavę bulvių maišą, kopūstų galvas, labai dažnai pasitaiko gyvi medeliai. 

– Ir tai deda į paštomatus?

– Tai dažniausiai keliauja per kurjerių siuntas, skirtas pristatyti į namų adresą. Žmonės supakuoja į kokį maišiuką, tai matosi vazonai, byra žemės. Užklijuoja lipduką ir galvoja, kad ta siunta tiesiog pasieks gavėją.

– Bet ką tokiu atveju daryti? Jeigu, pavyzdžiui, randamas bičių spiečius, medis. 

– Mes dažniausiai bandome susisiekti su siuntėju. Informuojame, kad jie turėtų vadovautis siuntų pervežimo taisyklėmis. Jos – kiekviename siuntų puslapyje. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar žmogus yra kaip nors baudžiamas? Ar tiesiog panaikinate siuntą?

– Dažniausiai tiesiog eliminuojame siuntą. Be abejo, jeigu tai kartojasi piktybiškai, tai tokius klientus stengiamės apriboti ir neleisti jiems siųsti siuntų per mūsų tinklą.

– Ar yra tekę dėl siuntų bendradarbiauti su policija? Kokios tai siuntos?

– Taip. Yra pasitaikę, kai siunčiamos narkotinės ir psichotropinės medžiagos. Tą daryti griežtai draudžiama ir tokiu atveju griežtai kviečiamos institucijos, vyksta bendradarbiavimas su policijos pareigūnais.

– Ko negalima siųsti? Be narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

– Chemiškai, biologiškai aktyvių medžiagų, greitai gendančių produktų, aštrių daiktų. Iš esmės draudžiama siųsti tai, kas gali padaryti žalą žmonėms arba kitų turtui. Dėl to visą laiką labai svarbus įpakavimas. Mes labai atkreipiam į tai dėmesį. 

 – Ar tikrinate visas siuntas? Ar tik tas, kurios kelia įtarimą?

– Visų tikrai netikrinam, nes mums neprivalu tą daryti. Bandome pasitikėti savo siuntėjais, kad jie vadovaujasi taisyklėmis. Bet tokiais atvejais, kai keliauja bulvių maišas ir nuo konvejerio pradeda byrėti bulvės, tai jau nori nenori tenka atkreipti dėmesį. 

– Ar teko susidurti su gyvų objektų siuntimu?

– Taip, teko susidurti su sliekais. Ir jie pabėgo iš savo konteineriuko, nes siunta nebuvo tinkamai supakuota. Jie pradėjo šliaužioti po terminalo teritoriją. Tada surinkom juos, paleidom į laisvę ir informavom žmogų, kad tokių dalykų negalima siųsti. Negalima siųsti nieko, kas gyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių