Quantcast

Balandį bankrutavo 139 įmonės, daugiausia – iš didmeninės ir mažmeninės prekybos

Balandžio mėnesį bankrutuojančiomis tapo 139 įmonės - daugiausia iš didmeninės ir mažmeninės prekybos (33), paslaugų (23) ir transporto (23) verslo sektorių.

Naujai bankrutuojančių įmonių skaičius balandį sutampa su pirmojo šių metų ketvirčio vidurkiu, rodo kreditų biuro "Creditinfo" analizė pagal Registrų centro duomenis.

Bankrutuojančios statusą praėjusį mėnesį įgijo "Achemos" antrinė įmonė "Metoil" (2012 metų pajamos - 369 mln. litų), praeityje turėdavusi pradelstų skolų už elektrą, komunalines paslaugas ir tebeskolinga bankui 2 mln. litų.

Bankrutuojančios statusas taip pat atiteko bendrovei "Statybinių medžiagų mažmena" ("Bauhof"), turinčiai pradelstų mokėjimų už telekomunikacijos, pašto, skolų išieškojimo ir kitas paslaugas ir prekes. Įmonės pajamos 2012 metais siekė 78 mln. litų.

Trečias didžiausias bankrotas "Metoil Chemicals", kurios pajamos užpernai buvo 73 mln. litų. Tarp bankrutuojančiomis balandį tapusių įmonių taip pat yra "Urbico" (2012 metų pajamos - 5,7 mln. litų), "Balsas.lt leidiniai" (2012 metų pajamos - 3,2 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių