Quantcast

Automobilių pirmos registracijos mokesčio projektas laikinai atidėtas

Motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio įstatymo projekto pateikimas atidėtas iki kito plenarinio posėdžio.

Pertraukos Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvios krikščionių demokrtų (TS-LKD) frakcijos vardu paprašęs parlamentaras Jurgis Razma sakė, kad projektas prieštarauja Teisėkuros pagrindų įstatymui. Dėl to jis žadėjo ir kreipimąsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas ketvirtadienį ketino pateikti Seimui Motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio įstatymo projektą.

Mokesčio objektas būtų M1 klasei ar N1 klasei priskirtos motorinės transporto priemonės, pirmą kartą registruojamos Lietuvos kelių transporto priemonių registre. Mokestį mokėtų pirmą kartą registruojamos motorinės transporto priemonės valdytojas.

Jeigu Seimas pritartų, mokestį mokėtų mokesčio mokėtojai, atliekantys registraciją nuo 2020 m. sausio 1 d.

Įstatymo projektą parengę Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai priklausantys Seimo nariai Valius Ąžuolas ir Agnė Širinskienė sako, kad projekto tikslas – atkreipti dėmesį į transporto priemonių sukeliamą poveikį aplinkai bei klimato kaitai, skatinti rinktis mažiau taršius automobilius.

„Projektu siekiame, kad dalis surinktų mokesčių mokėtojų pinigų būtų panaudota aplinkosauginiais tikslais – jomis būtų skatinamas netaršaus transporto įsigijimas, kitos oro taršos prevencijos priemonės. Dėl to projekte numatėme, kad būtų vykdomos ES rekomendacijos, kuriose siūloma vykdyti miškų sodinimo programas, kas, be abejo, taip pat yra ilgalaikė ir pripažinta CO2 mažinimo priemonė, o be to – būtų ir tvari ilgalaikė investicija į Lietuvos rekreacinius ar medienos resursus“, – pažymi Seimo narys V. Ąžuolas.

Seimo narių registruotame projekte taip pat numatyta, kad iki 2020 m. liepos 1 d. Vyriausybė parengia Miškų sodinimo programą, paskiria ją koordinuojančią valstybės instituciją ir nustato, kokia motorinių transporto priemonių pirmos registracijos mokesčio dalis yra kasmet skiriama šios programos įgyvendinimui.

Skaičiuojama, kad mokesčio dydis svyruos nuo 40 iki 760 eurų. Tikimasi, kad kasmet šis mokestis valstybės biudžetą papildys apie 15 milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
Sumokookesti ir duju išmetimas sumažėja o kišenėse padaugėja,keista sumoki ,o geriau tik valdžios snukiams bet ne žmogui,gamta valosi pati ,bet va išgamos patys nesuvalo juos reikia naikinti ,kaip parazitus

H

H portretas
Emigruja piliečiai- trūksta pinigų -prisigalvojami nauji mokesčiai. Emigruoja daugiau piliečių - vėl sugalvojami nauji mokesčiai. Pabaigoje valdžioje tupintys patys save privalės išlaikyti, tik nebebus kam nurodinėti

Geriausias darbo pasiūlymas

Geriausias darbo pasiūlymas portretas
Tai geriausias uždarbis. Pirmą mėnesį gavau 25386 USD už darbą 3 valandas per dieną. Aš pradėjau prieš keturis mėnesius ir iš karto namo pasiimdavau bent 5638–7364 USD per savaitę. Aš negaliu patikėti, kaip lengva buvo, kai aš tai išbbandžiau. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Tai aš ir darau .....................>>>>>>>>>>>>>>>> w­­­w­­­w.C­­­a­­s­­­h­­F­­­l­­­o­­­w77.C­o­m
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių