Quantcast

Audito komiteto pirmininkas: būtina peržiūrėti viešųjų pirkimų sistemą

Prasidėjus pavasario sesijai Seimo Audito komiteto pirmininkas Zigmantas Balčytis sako, kad jos metu būtina peržiūrėti vidaus sandorių ir apskritai viešųjų pirkimų sistemą.

„Pavasarį planuojama svarstyti Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kurios galėtų lemti pirkimus organizuojančių struktūrų centralizavimą. Mano, kaip Audito komiteto pirmininko, nuomone, būtina peržiūrėti vidaus sandorių ir apskritai viešųjų pirkimų sistemą, padarant ją aiškesnę ir nepriklausomą, kad užtikrintume skaidrumą, operatyvumą ir pirkimų efektyvumą“, – Eltai sakė Z. Balčytis.

Būtina peržiūrėti vidaus sandorių ir apskritai viešųjų pirkimų sistemą, padarant ją aiškesnę ir nepriklausomą, kad užtikrintume skaidrumą, operatyvumą ir pirkimų efektyvumą.

Seimo Audito komiteto pirmininkas  žada imtis  prevencinės kontrolės, kad valstybės lėšos būtų leidžiamos skaidriau ir efektyviau tiek tiesiant kelius, tiek vykdant viešuosius pirkimus.

Seimo pavasario sesijoje prioritetu jis laiko  pandemijos suvaldymo ir ekonomikos gaivinimo klausimus – kaip padėti žmonėms išgyventi, kai jų veikla apribota, kaip atsitiesti po pandemijos ir karantino.

„Tiesiogiai situacijos suvaldymu vis tik turi užsiimti Vyriausybė, Sveikatos apsaugos ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, tačiau prireikus įstatymo pataisų, gyventojams naudingus projektus palaikysiu. Tikiuosi, kad parlamentarai vieningai palaikys siūlymą savarankiškai dirbantiems asmenims padidinti išmoką nuo 260 eurų  iki 390 eurų. Kalbant apie sveikatos priežiūrą, išskirčiau projektą dėl kompensuojamųjų vaistų – kad senjorams nuo 70 metų už vaistus nereikėtų primokėti“, – sakė Z. Balčytis.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantys Z. Balčytis žada palaikyti tuos projektus ar siūlyti tas idėjas, kurios turės teigiamą poveikį kasdieniam žmonių gyvenimui ar padės pagrindą valstybės ateičiai.

„Būdamas Mišrios Seimo narių grupės nariu, esu laisvas atstovauti savo rinkėjams, palaikyti vienos ar kitos politinės jėgos pasiūlymus, jei mano nuomone, jie turės tiesioginės naudos Lietuvos žmonėms. O Seime kolegoms linkiu didesnio susikalbėjimo, gebėjimo išgirsti kolegas, o svarbiausia – girdėti, ko nori žmonės. Atkreipti dėmesį į jų pasiūlymus, į idėjas, jas perkelti į teisėkūros sistemą“, – sako Z. Balčytis.

Pavasario sesijos darbų programai  Mišri Seimo narių grupė pasiūlė  43  teisės aktų projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių