Quantcast

Audinių ūkyje Radviliškio rajone – COVID-19 židinys

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajone esančiame audinių ūkyje patvirtintas COVID-19 židinys, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tai antras šiemet šios ligos atvejis kailinių žvėrelių ūkyje Lietuvoje. Pirmą kartą ji buvo nustatyta Jonavos rajono audinių ūkyje. 

Įtariama, kad gyvūnus galėjo užkrėsti sergantys ūkio darbuotojai – tarnybos duomenimis, jų susirgo šeši.

Iš bendrovės „Fur Farm LT“ ūkio, kur šiuo metu laikoma apie 55 tūkst. veislei paliktų audinių, mėginiai buvo atrenkami nuo lapkričio, pradiniai jų tyrimų rezultatai buvo neigiami, tačiau gruodžio 30 dieną patvirtintas COVID-19 atvejis.

Tarnyba teigia, jog gavus informacijos apie sergančius darbuotojus, nuo gruodžio 21 dienos buvo apribota ūkio veikla, o gruodžio 30-ąją nuspręsta gaišinti tik audines, įtariamas galėjus užsikrėsti ar turinčias koronaviruso simptomų.

Priverstinai audinių gaišinti neplanuojama, tačiau ūkis privalo toliau atidžiai stebėti audinių sveikatos būklę ir saugoti darbuotojus. Sudaryta tarnybos tyrimo grupė aiškinsis, kaip virusas galėjo pateikti į ūkį.

Pirmuoju šalyje COVID-19 židiniu tapusiame Jonavos rajono Vilkijos audinių ūkyje ir jos valdomame „Danmink“ ūkyje šiuo metu situacija stabili – audinių gaišimas sumažėjęs, tačiau koronavirusas vis joms vis dar nustatomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių