Quantcast

Atsidariusios kirpyklos skundžiasi ploto ribojimais, eilės – mėnesiui į priekį

Lietuvoje po dviejų mėnesių pertraukos duris atvėrusios kirpyklos klientus pirmadienį pasitiko pasikeitusios: dėl apribojimų kirpėjų ir klientų gerokai mažiau nei įprastai, o eilės kai kur jau sudarytos mėnesiui į priekį.

Vilniuje, Lazdynuose, įsikūrusio grožio salono kirpėja Natalija Zakhar pirmajai klientei duris atvėrė 8 valandą ryto.

Prieš pradėdama dirbti ji atliko koronaviruso testą, nors sako negirdėjusi, kad kuri nors iš jos pažįstamų kolegių būtų sirgusi COVID-19.

Pirmąją dieną ji žada priimti tik kelis klientus, nes po pietų dėl nustatytų ploto reikalavimų kirpyklą turės užleisti kitai kolegei.

„Kvadratūros mums neužtenka, tai dirbsime po pusę dienos: pusę dienos viena meistrė, kita – irgi pusę dienos. Manikiūristė yra, bet ji atsisakė dirbti, kaip ir kosmetologė. Per pirmąjį karantiną buvo fainiau, mums užteko 10 kvadratų, buvo tikrai gerai. Dabar mes nesuprantam, čia yra nesąmonė: vienas kambarys turi 20 kvadratų, kitas – ne, užtat šitas negali dirbti“, – BNS sakė N. Zakhar.

Sąlygos labai neapgalvotos: turėsime mokėti nuomą, komunalinius mokesčius, ką uždirbsime, tą ir atiduosime.

„Sąlygos labai neapgalvotos: turėsime mokėti nuomą, komunalinius mokesčius, ką uždirbsime, tą ir atiduosime. Tiesiog, branginame savo klientus ir ateiname vardan jų, ne dėl to, kad apsimokėtų finansiškai. Jei prarasime žmones, kai bus visiškai atlaisvintas karantinas, neturėsime su kuo dirbti“, – teigė ji.

Sostinės Švitrigailos gatvėje vienas grožio salonas „apsiginklavo“ plastikiniais skydais, siekiant apsisaugoti nuo galimo koronaviruso plitimo.

„Paskui tuos skydus išvešim į šiltnamius“, – tarstelėjo administratorė, nenorėjusi prisistatyti vardu ir pavarde.

Greta esančios kirpyklos kirpėja Beata sakė, kad su kolegėmis yra sutarusios klientų prašyti pateikti neigiamus koronaviruso testus arba informaciją apie antikūnų turėjimą.

Palangos Ganyklų gatvėje esančio grožio salono darbuotoja Rita sakė, kad iš anksto rekomenduojamą koronaviruso testą pasidarė dar ne visi.

„Ne visi ir spėjom gauti tą eilę, nes čia staigiai per savaitgalį ir tiesiog laukiam tos eilės. Nežinau, ar visi testuojasi, čia toks individualus dalykas ir tik rekomendacinio pobūdžio“, – teigė ji.

Netoliese esantis grožio salonas sako, kad laisvų vietų turi tik kovo mėnesiui. Kirpėjas Karolis BNS pasakojo, kad dėl ploto apribojimų kiekvienas kirpėjas dirbs tik po kelias dienas per savaitę.

„Per pirmą karantiną mes užtvaras turėjome, kai du kirpėjai dirbo, o dabar kai vienas patalpoje, tai ir nebereikia. Pradžia sunki buvo, kai iš gruodžio piko turi pereiti į nieko neveikimą. Paskui sunku yra išjudėti“, – teigė jis.

Vyriausybei sušvelninus karantino reikalavimus, nuo pirmadienio Lietuvoje vėl gali veikti kirpyklos, grožio, masažo salonai. Duris taip pat gali atverti nedidelės ne maisto prekių parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš gatvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norėjot

Norėjot portretas
Dirbt, dirbkit, dirbkit 24 val. - atsigriebsite už praeitą laiką, dar į kišenę įmes “tie negalintys be kirpyklų” - viskas OK

Juozas

Juozas portretas
O kodėl nepabandžius dirbti pilnomis bent dviem pamainom- nuo šešių iki dviejų ir nuo dviejų iki 24 val? Kam labai norėsis, prisitaikys. Gamyklos kai kurios taip dirba ir viskas gerai.

gauruotas

gauruotas portretas
svarbiausia valdžiabobės su vyrukais ministrėliais per karantiną gražiai apsikirpo, o jūs, žmogeliai, palauksit
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių