Quantcast

Atsakingo lošimų verslo asociacija siekia pažaboti nelegalius lošimus internete

  • Teksto dydis:

Atsakingo lošimų verslo asociacija (ALVA), atstovaujanti lošimus Lietuvoje organizuojančioms bendrovėms, teigia, kad lošimus reglamentuojantys teisės aktai veikia ne visu pajėgumu ir nelegalūs lošimai internete toliau vyksta. ALVA pažymi, kad neblokuojant nelegalių lošimų svetainių ne tik pažeidžiami sąžiningos konkurencijos principai, bet ir nesurenkami mokesčiai. Dėl įrodymų surinkimo ALVA kreipėsi į antstolį.

Asociacijos ALVA nariai kaip prioritetinę rinkos problemą nuo pat asociacijos įsteigimo pradžios išskiria nelegalius lošimus internete. Šių nelegalių lošimų organizatoriai nepaklūsta galiojančiam veiklos reglamentavimui, nemoka jokių mokesčių mūsų valstybei, tokiuose lošimuose laisvai lošti gali netgi tie asmenys, kurie Lošimų priežiūros tarnybai yra pateikę prašymus neleisti jiems lošti. Nelegaliose svetainėse yra laisvai skleidžiama lošimų reklama, dėl kurios legaliai veiklą vykdantys rinkos dalyviai sulaukia pastebėjimų iš Lošimų priežiūros tarnybos.

Nelegalių lošimų tema jau ne kartą aptarta ir su valstybės institucijomis, kurios yra atsakingos už tokios veiklos reglamentavimą, tačiau kalbos liko kalbomis. Todėl asociacijos ALVA iniciatyva laisvą patekimą ir galimybę lošti nelegaliuose lošimų portaluose užfiksavo antstolis.

„Mes jau ne kartą kalbėjome tiek su Finansų ministerijos, tiek su ministerijai pavaldžios Lošimų priežiūros tarnybos atstovais apie šią problemą, bet gaudavome atsakymą, kad Tarnyba itin pavyzdingai sprendžia šią problemą. Akivaizdu, kad taip nėra. Atsakingo lošimų verslo asociacija vienijanti penkias azartinius lošimus Lietuvoje organizuojančias bendroves, teigiamai vertindama valstybės siekį uždrausti nelegalių nuotolinių lošimų organizatorių veiklą Lietuvoje, tačiau kartu pažymi, kad dabartinis taikomas reglamentavimas veikia ne pilna apimtimi. Todėl reaguodama į esamą situaciją nelegalioje nuotolinių lošimų organizavimo rinkoje, savo ruožtu, savomis turimomis lėšomis, antstolio pagalba konstatavo faktines aplinkybes, kai nevaržomai ir laisvai galima prisijungti prie kai kurių Lošimų priežiūros tarnybų jau užblokuotų azartinių lošimo internetinių puslapių. Minėti adresai yra laisvai prieinami, o neprieinami gali būti laisvai pasiekiami, kompiuteryje pakeitus nustatymus. Asociacijai itin apmaudu, kad teko imtis tokių priemonių tam, kad įrodytų tiesą – nelegaliai veikiančios svetainės Lietuvoje yra itin lengvai pasiekiamos, o Lošimų priežiūros tarnyba, kuri turi duoti privalomus nurodymus tokius puslapius blokuoti, to nedaro, taip diskriminuodama legaliai veiklą šalyje vykdančias, mokesčius valstybei mokančias lošimų organizavimo bendroves. Todėl tiesiog norėjome įrodyti esamą faktą, kažkas turėjo pasakyti, kad karalius – nuogas“, – asociacijos veiksmus komentavo jos vadovas Algis Čaplikas.

Tarp Atsakingo lošimų verslo asociacijos steigėjų – gerai žinomi tiek ilgamečiai, tiek ir naujai į rinką žengę lošimų organizavimo vardai, tokie kaip: UAB Top Sport (prekės ženklas Top Sport), UAB Amber Gaming (prekės ženklas 7bet.), UAB Novogaming Vilnius (prekės ženklas Admiral Club), UAB VSGA (prekės ženklas Casino Admiral), UAB TV žaidimai (prekės ženklas BetGames).

Faktinių aplinkybių konstatavimo protokolą dėl nelegalių nuotolinių lošimų prieinamumo Lietuvoje rasite nuorodoje: https://we.tl/t-giWvrERbxh.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių