Quantcast

Ministras: atlaisvintų sektorių darbuotojai bus kviečiami savanoriškai atlikti COVID-19 testą

Verslo sektorių, kuriems planuojama atlaisvinti veiklos ribojimus, darbuotojai bus skatinami išsitirti dėl COVID-19 mobiliuosiuose punktuose, vėliau viruso plitimo prevencijai bus pasitelkiami greitieji testai, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Tas sritis, dėl kurių nuspręsime, kad jau joms yra galimas pokytis, pakviesime savanoriškam testo atlikimui būtent į mobilius punktus. Tai, ką kalbame apie greituosius antigenų testus, tai bus papildomas įrankis, kurį mes taip pat naudosime tam tikriems testavimams židiniuose, organizacijose ir kitais atvejais“, – žurnalistams pirmadienį teigė ministras.

„Tai reiškia, kad antigenų testų nebuvimas Lietuvoje mums netrukdo pradėti atlikti (testavimo – ELTA) su PGR testais per mobilius punktus ir tai daryti pačiu artimiausiu metu“, – pridūrė jis.

Anot A. Dulkio, pasiruošti veiklą pradėsiančių darbuotojų testavimui ketinama iki ateinančio trečiadienio.

„Turime optimistinį planą, kad dėl šito pasiruošime jau iki artimiausio trečiadienio Vyriausybės posėdžio, kad kitas dienas jau tų sričių, (kurioms atlaisvinami ribojimai – ELTA) (...) žmonės galėtų registruotis į mobilius punktus ir pasidaryti PGR testus. Kad nuo kitos savaitės, jei Vyriausybė nuspręs, jie jau galėtų saugiai pradėti savo veiklą.

Tai bus visų pirma nemokama galimybė (išsitirti – ELTA) atsidarančiam verslui, o po to jau ekonomikos ir inovacijų ministrė pristatys, kaip veiks kita (grietųjų testų – ELTA) schema, t. y. ilgalaikė pagalba verslui“, – tikino jis.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį spręs dėl prekybos veiklos, grožio paslaugų bei treniruočių lauke atlaisvinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leido

Leido  portretas
dirbti nori, kad būtų padaryta daugiau testų su pagaliais. Nesitestuokit, nebukit kvaili girdėjau per vieną kanalą. Uzsisuks ratas, nebus nei galo nei pradžios.

N

N portretas
Nesitestokit avys karantinas nesibaiks jie užkretinėja su davo pagaliais i nosi kiša

to labai apgalvotas

to labai apgalvotas portretas
užsidėk 3 kaukes, naro kostiumą........jeigu bijai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių