Quantcast

Asociacija sumokėjo baudą, vaistinės pateikė bankų garantijas

Vienintelė Lietuvos vaistinių asociacija (LVA) laiku – iki pirmadienio – sumokėjo Konkurencijos tarybos praėjusį gruodį paskirtą 7,4 tūkst. eurų baudą.

Kitos aštuonios farmacijos įmonės, taip pat nubaustos už draudžiamus susitarimus dėl kompensuojamųjų vaistų antkainių, vietoj baudos sumokėjimo pateikė bankų garantijas – tokia galimybė numatyta įstatyme, jei vysta teisminis ginčas. Bankas garantuoja baudos sumokėjimą, jei teismai galutinai patvirtintų, kad įmonės turi sumokėti baudas.

Asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė BNS pirmadienį patvirtino, kad bauda buvo sumokėta praėjusį penktadienį.

Tuo metu didžiausią baudą gavusi „Eurovaistinė“, milijonines baudas gavusios „Benu“ ir ją valdanti įmonė „Tamro“, „Gintarinė vaistinė“ ir didmeninė farmacijos prekybos įmonė „Limedika“ vietoj baudos sumokėjimo pateikė banko garantiją, lygią baudos sumai.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Rolandos Lipnevičiūtės teigimu, įmonė „Siromed Pharma“, kuriai skirta viena mažiausių – 11,2 tūkst. eurų bauda, Konkurencijos tarybai taip pat pateikė banko garantiją.

Konkurencijos taryba gruodžio 9 dieną Lietuvos vaistinių asociacijai ir aštuonioms vaistų prekybos ir konsultacijų bendrovėms, susitarusioms dėl kompensuojamųjų vaistų antkainių, skyrė apie 72,6 mln. eurų baudų.

Vaistinių tinklus ir didmenines farmacijos produktų platinimo įmones Baltijos šalyse ir Švedijoje bei e. prekybos įmonę „Azeta“ valdančiai „Euroapothecai“ priklausančiai „Eurovaistinei“ skirta 27,5 mln. eurų, tos pačios grupės įmonėms EVD – 2,7 mln., EVRC – 1,27 mln. ir „Siromed Pharma“ – 11,2 tūkst. eurų baudos.

„Limedikai“ ir jos valdomai „Gintarinei vaistinei“ skirtos atitinkamai 7,4 mln. ir 16,7 mln., „Tamro“ – 9,2 mln., o jos valdomai „Benu“ – 7,7 mln. eurų baudos.

Lietuvos vaistinių asociacija ir bendrovės „Eurovaistinė“, EVD, EVRC, „Siromed pharma“, „Benu“, „Tamro“, „Limedika“ ir „Gintarinė vaistinė“ teismo yra paprašiusios panaikinti tarybos nutarimą arba sumažinti skirtas baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių