Quantcast

Asociacija: aprangos ir tekstilės sektoriuje bankrutuos trečdalis įmonių

  • Teksto dydis:

Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriuje, jei nebus sulaukta valstybės pagalbos, dėl COVID-19 krizės bankrutuos trečdalis įmonių, o darbo neteks apie 7 tūkst. žmonių, teigia Lietuvos aprangos ir tekstilės asociacija (LATIA).

Negalutiniais jos duomenimis, aprangos ir tekstilės sektoriaus metinė apyvarta, dabar siekianti beveik 950 mln. eurų, be svarių pagalbos priemonių gali sumažėti 35 procentais.

„Absoliučios daugumos bendrovių šalies aprangos ir tekstilės sektoriuje pelningumas jau iki veiklos ribojimo dėl karantino sąlygų buvo nedidelis, todėl krizės metu numatomos skaudžias pasekmės šiam sektoriui – duris gali užverti trečdalis bendrovių, o darbo netekti ketvirtadalis žmonių, ženkliai susitrauks apyvarta“, – pranešime teigė LATIA prezidentas Kęstutis Daukšys.

Jo teigimu, daugelis įmonių jau dabar planuoja veiklą du tris mėnesius į priekį, neprognozuodamos ilgalaikės veiklos perspektyvos.

„Kreipėmės į Vyriausybę prašydami suteikti Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriaus įmonėms ir galimybę atidėti visų rūšių mokestinius įsipareigojimus valstybinėms institucijoms bei užtikrinti sąlygas, kad komerciniai bankai atidėtų paskolų palūkanų ir mokesčių mokėjimų verslo klientams bent šešiems mėnesiams“, – sakė K. Daukšys.

Asociacijos teigimu, tekstilės ir drabužių eksporto sumažėjimas 2020 metais, palyginti su pernai, bus vienas didžiausių tarp šalies apdirbamosios pramonės sektorių, nes su didžiuliais iššūkiais susiduria ir pagrindinės sektoriaus eksporto rinkos – Vokietija, Skandinavijos šalys bei Jungtinė Karalystė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prašykit pagalbos Ameriką- tikrai padės. Jau matom, kaip padeda kovoje su virusu. Kasdien leidžiasi lėktuvai su medikamentais, kaukėmis- viskas made in USA. Pilna amerikiečių gydytojų ligoninėse. Kinai pavydžiai stovi kamputyje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių