Quantcast

Artėjant NATO viršūnių susitikimui prekybininkai lentynas pildo Aljanso vėliavomis

Per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje kai kurias sostinės gatves ir kitas vietas ruošiamasi puošti įvairių dydžių aljanso vėliavomis. Vėliavų gamintojai taip pat sako pastebintys, kad pardavėjai suskubo NATO vėliavas įtraukti į asortimentą, tačiau jų pardavimai – nedideli.

Kol kas įvairių dydžių NATO ir aljansui priklausančių šalių vėliavų ieško kai kurios įmonės, valstybinės institucijos ir aljanso viršūnių susitikimo organizatoriai.  

Vėliavų gamyba užsiimančios įmonės „AKA Baltic“ pardavimų vadovas Juranas Vilnius sako, kad įmonės gaminamų vėliavų pardavėjai „yra sujudę“ – užsisako produkcijos, nes tiki, kad bus paklausa.

„Jie prašo, prieš viršūnių susitikimą nori į savo asortimentą įtraukti bent jau NATO vėliavas“, – BNS sakė jis. 

Kauno įmonės „Gtenta“ vadybininkas Lukas Ignatavičius BNS tvirtino, kad šių vėliavų pirkimai, nors ir reti, bet stebimi jau dvi-tris savaites.

„NATO vėliavų pirkimą pajutome. Didelių kiekių – ne, bet pavieniai žmonės perka. Pasijuto prieš porą-tris savaites. Apie pusšimtį pardavėme. Ir po vieną ir kelias pirko. Tos dienos artėja ir ta proga nuleidome kainas (10 proc. – BNS)“, – sakė įmonės atstovas. 

Anksčiau, pasak jo, per mėnesį būdavo įsigyjamos vos dvi ar trys vėliavos.

Tuo tarpu bendrovės „Dauksta“ valdomų prekės ženklų „Koala print“ ir „Flagmanas“ projektų vadovas Justas Daukšys sako, kad pavieniai žmonės NATO vėliavų beveik neieško. Jis teigė, kad daugiau parduodama vaivorykštės spalvų vėliavų, kadangi birželis – LGBTQ palaikymo mėnuo.

NATO vėliavėlės tikrai nebus išmestos ar atiduotos kažkam, jos ir vėliau bus naudojamos kažkokiomis progomis.

„Šįkart tokio pirkimų ažiotažo nėra, lyginant su kažkokiais kitais didesniais renginiais, įvykiais arba progomis, pavyzdžiui, protestais Baltarusijoje arba Ukrainoje prasidėjusiu karu, ar kai minimi Lietuvos ar miestų gimtadieniai. Birželis yra LGBTQ palaikymo mėnuo, tai tikrai daugiau vaivorykštinių vėliavų parduodame nei NATO“, – teigė J. Daukšys.

Anot jo, NATO vėliavomis domisi tik valstybinės įstaigos, susijusios su renginiu arba esančios Vilniuje. Pasak jo, šiam renginiui ketinama pagaminti 4-5 tūkst. nedidelių vėliavėlių.

„AKA Baltic“ yra laimėjusi konkursą papuošti įvairių šalių vėliavomis pagrindinę NATO viršūnių susitikimo vietą „Litexpo“. Už 35 tūkst. eurų pagaminta apie 300 aljansui priklausančių šalių vėliavų. Dar kelios dešimtys jų plevėsuos lauke.  

Kaip BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybė, viršūnių susitikimo dienomis visas sostinės viešasis transportas važiuos papuoštas mažomis NATO ir Lietuvos vėliavėlėmis.

Už 4,1 tūkst. eurų 750 vėliavėlių įsigijo „Vilniaus viešasis transportas“, kurio atstovė Giedrė Buivydaitė informavo, kad 570 vėliavėlių atiteks įmonei, o kitos bus skirtos dar dviejų vežėjų – „Kautros“ ir „Transrevis“ autobusams papuošti.  

„Darome, kad pasipuoštume, šventiškai ir gražiai priimtume svečius. NATO vėliavėlės tikrai nebus išmestos ar atiduotos kažkam, jos ir vėliau bus naudojamos kažkokiomis progomis“, – teigė G. Buivydaitė. 

Iš pradžių vėliavėles planuota gaminti jose nurodant viršūnių susitikimo datą, bet vėliau šios idėjos atsisakyta.

„Jos bus naudojamos ne vieną kartą, nes ant vėliavėlių nebus jokių užrašų, primenančių viršūnių susitikimą Vilniuje“, – sakė G. Buivydaitė. 

Dar 3-4 tūkst. vėliavėlių bus kabinamos ant apšvietimo stulpų tose Vilniaus gatvėse, kur bus intensyviausias NATO viršūnių susitikimo dalyvių judėjimas. „Vilniaus apšvietimo“ direktoriaus pavaduotojas Edvardas Atraškevičius BNS teigė, kad kol kas gatvių sąrašas dar nepatvirtintas.

NATO viršūnių susitikimas vyks Vilniuje liepos 11–12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Varyt lauk vata imperialistus kenkejus

Jonas

Jonas portretas
NATO tai atsvara terorizmui ,nacizmui ruzzo fašistinės moskovijos putlerfiurerio užzombintiems tarnams.

Anonimas

Anonimas portretas
Didelė pagarba ir palaikymas NATO valstybėms besiginančioms nuo raudonojo maro.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių