Quantcast

A. Armonaitė: verslas gaus paramą

Naujajai Vyriausybei sekmadienį dar labiau sugriežtinus karantiną ir  nuo trečiadienio uždarant daugumą parduotuvių, išskyrus maisto, bei paslaugų įmones, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad verslui numatytos tiek ankstesnės, tiek papildomos  pagalbos priemonės.

Bendras pagalbos paketas 30 proc. apyvartos netekusių įmonių subsidijoms bei lengvatinėms paskoloms valstybės biudžete sieks apie 230 mln. eurų, tačiau jis gali dar didėti, sako ministrė.

„230 mln. eurų bus įvardyta biudžete, planuojama tokia suma. Plius įvertinsime, galbūt dar galima rasti vidiniuose ministerijos resursuose lėšų papildomoms pagalbos priemonėms. Dar diskutuojame, turizmo ir maitinimo sektoriai ypatingai paveikti, tai galvosime ir priimsime sprendimus, kad padėtume galbūt daugiau“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Jos teigimu, subsidijoms iki šiol buvo numatyta apie 150 mln. eurų, bet galbūt suma bus didesnė.

Verslas iš tikrųjų gaus visas pagalbos priemones, ir tas, kurias komunikavo ankstesnė Vyriausybė, ir dar papildomai.

„Taip pat įvertinsime tą kriterijų 30 proc. apyvartos, kad įmonėms būtų paprasčiau gauti paramą, bet, kita vertus, ir kad nepiktnaudžiautų. Mes per tas dvi dienas pasiruošime“, – sakė A. Armonaitė.

Ji taip pat pabrėžė, kad bus tęsiamas ir mokėjimas darbdaviams už darbuotojų prastovas, tačiau bendrą sumą patikslins Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Verslas iš tikrųjų gaus visas pagalbos priemones, ir tas, kurias komunikavo ankstesnė Vyriausybė, ir dar papildomai. Prastovų kompensacijos lieka ir veikia, o mūsų ministerija išlaikys subsidijų schemą, paskolų schemą, taip pat svarstysime, nes nėra suplanuota, papildomas priemones, ypač smarkiai nukentėjusiems sektoriams“, – aiškino ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Pasak A. Armonaitės, visos pagalbos verslui priemonės turi būti suderintos su Europos Komisija – tai iki šiol nebuvo padaryta, todėl artimiausiomis dienomis ji ketina kalbėtis su EK vicepirmininke Vera Yurova (Vera Jurova), kad sprendimai būtų priimti greičiau.

„Mes labai gersi suprantame šios dienos spendimo pasekmes ir padarysime viską, kad pagalbos priemonės būtų kuo greičiau priimtos“, – reziumavo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
Aišku,būtų buvę geriau patiems užsidirbt ,bet nėra kitos įšeities.O buvusiai valdžiai -kelias į pragarą už visą šitą situaciją ligos išplitimo.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Ant popieriaus bus gražu kaip visada, realybėje visai kitaip

Na

Na portretas
Už pristabdytos įmonės veiklos, nuo kovo mėnesio už patalpų nuomą negavome nė cento subsidijų... štai ir pagalba. Nors atitinkame visus karantino kriterijus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių