Quantcast

A. Armonaitė su JAV pareigūnu aptars Kinijos ekonominį spaudimą patiriantį Lietuvos verslą

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sekmadienį su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Jose W. Fernandezu (Chosė V. Fernandesu) aptars ekonominių ryšių plėtrą, bendradarbiavimą su EXIM banku, JAV techninę pagalbą Kinijos ekonominį spaudimą patiriančiam Lietuvos verslui.

Per susitikimą Vilniuje taip pat bus aptarti Lietuvos veiksmai ieškant naujų rinkų Lietuvos eksportui ir planuojami žingsniai rengiant Lietuvos verslo misijas į JAV bei tiesioginius verslo susitikimus, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Anot jos, tai padėtų didinti lietuviškos kilmės prekių eksportą į JAV ir užmegzti ilgalaikę partnerystę.

Kaip turintys daugiausia potencialo bendradarbiauti su JAV nurodomi technologijų ir programinės įrangos, pasaulinių verslo paslaugų, veikiančių finansų, inžinerijos ir informacinių technologijų srityse, biotechnologijų ir medicinos prietaisų gamybos sektoriai.

Taip pat ketinama aptarti praėjusių metų lapkritį su JAV EXIM banku pasirašyto susitarimo memorandumo įgyvendinimo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur trūksta proto, ten trūksta visko.....

Kur trūksta proto, ten trūksta visko..... portretas
Kiniją valdo vienvaldis lyderis - jo vienas žodis ir neatsiras nei vienos Kinijos įmonės, kuri norėtų turėti santykius su Lietuva. Ir realiai nepadės nei JAV, nei ES, nei PPO ir jokie teismai - įmonių nepriversi draugauti su Lietuva, kai tą draus jų valdžia.

Kęstas

Kęstas portretas
Protingiausia mums yra vėl sukurti bendrą valstybę su Lenkija. Gražiuoju pasibaigtų hibridinis karas su Kinija, smaugiantis mūsų verslus. Bendra valstybė turėtų daugiau svorio, sprendžiant regiono problemas. Žymiai palengvėtų gyvenimas daugumai, ypač turintiems vaikų. Atsirastų naujos galimybės mums visiems: "„Kainas Lenkijoje lemia tikrai ne vien PVM lengvata, bet taip pat ir rinkos dydis, zloto kursas. Mums su Lenkija konkuruoti kainomis yra beveik neįmanoma. Tas pats yra ne tik mums, bet ir visoms kitoms Lenkijos kaimynėms. Lenkija turi papildomų priemonių, kurių neturi Lietuva. Lietuva vadovaujasi tuo, ką jai pasako Europos centrinis bankas ir kokią monitarinę politiką visai Europai bendrai“, – aiškino Lietuvos ministrė G. Skaistė." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Užrūkė \\\\\.../////

Užrūkė  \\\\\...///// portretas
armonautė,jau skrenda į kosmosą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių