Quantcast

A. Armonaitė su Italijos ministru aptarė Ukrainos atstatymo projektus

Italijoje viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitikime su Italijos verslo ir „Made in Italy“ ministru Adolfoʼu Ursoʼu aptarė šalių bendradarbiavimo gyvybės mokslų ir kituose sektoriuose perspektyvas, taip pat – Ukrainos atstatymą.

„Abipusė Lietuvos ir Italijos prekybos apyvarta pernai siekė 2,8 mlrd. eurų, tiesioginės Italijos investicijos Lietuvoje sudarė apie 47 mln. eurų – matome didelį augimo potencialą. Ypač svarbūs yra aukštą pridėtinę vertę kuriantys sektoriai – gyvybės mokslai, inžinerinė ir gynybos pramonė, finansinės, kosmoso technologijos bei atsinaujinanti energetika“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Kaip pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija, susitikime su Italijos ministru dar buvo aptarti ir galimi Ukrainos atstatymo projektai bei Europos Sąjungos politikos klausimai.

Vizito metu ministrė susitiko su aviacijos, gynybos ir saugumo srityse dirbančios Italijos pramonės milžino „Leonardo S.p.A.“ vadovais. Planuojama, kad įmonės atstovai balandžio 25–26 dienomis dalyvaus Vilniuje vyksiančiame renginyje „Baltic Miltech Summit“.

Vilniuje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje dalyvaus Lietuvos, Baltijos regiono bei kitų NATO ir Europos Sąjungos šalių gynybos pramonės įmonės, politikos formuotojai, mokslinių tyrimų centrai ir inovatoriai.

Šią savaitę Italijoje vieši A. Armonaitės vadovaujama Lietuvos verslo delegacija, kurią sudaro apie dvi dešimtys šalies įmonių, asociacijų, tyrimų centrų atstovų.

Abipusė Lietuvos ir Italijos prekybos apyvarta pernai siekė 2,8 mlrd. eurų, tiesioginės Italijos investicijos Lietuvoje siekė 47 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TIKRAI RUSIJA GALI PAREIKALAUTI ŠALIS TIEKUSIAS GINKLUS UKRAINOS FAŠISTAMS UKRAINĄ IR ATSTATYTI...

na

na portretas
dirbu Urme daug perka ir vaikšto Ukrainiečių..taip jie ir kalba mes gyvenom, bet pamatysit kaip mes gyvensim po to nauji butai su didelėm virtuvėm duos mums viską nuo butų, baldų iki triusikėlių ...jie laimingi visai nesimato, kad pergyventų, o pas mus jiems irgi rojus...vaikšto apsipirkinėja brangiausius rūbus visi Naike, Adidas. Gražu žiūrėti į brolius ir seses nedirba slampinėja geros nuotaikos gražiai apsirengę tvarkingai apsikirpę priklijuotom blakstienom, išpūstom lupytėm...o mes dirbam ir klausom jų pasakojimų.

Kad

Kad portretas
Karas tik intensiveje siandien is 81 raketu paleistu numuse 34 zuvusiu ir sugriovimu tik dideje , reik nugalet Rusija ir ja priverst moket zalia ,bus Rusisku zaliavu ir gales musu imones dirbt ir dalivaut Ukrainos atstatyme pagrindine problema zaliavos o pinigu gali ir prispauzdint .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių